Status: Resa påbörjad

04.45 vaknade kontrollfreaket i morse och klev upp. Därefter skulle mycket av packningen kontrolleras en sista gång (ok. jag erkänner: biljett, pass och dylikt kontrollerades flera gånger).  Messmör, lingongrova och snus packades ner, detta var vad mina kära vänner som jag ska besöka önskade sig ("utan snus i 10 dagar försmäktar vi  på denna ööö"). Några koppar kaffe senare sitter jag nu på Arlanda och väntar på att dels få checka in och framför allt på att få komma iväg!
Kontrollfreaket glömde dock (jag vet jag trodde inte heller det var möjligt att jag kunde glömma något.. men det stod inte på listan) att ta ut soporna. Min vän As (genitiv inte as) mor och brorsöner (Knatte, Fnatte och Tjatte?) ska dock inta min lägenhet redan idag så det kan de få som uppdrag.

Jag har för övrigt räknat ut att jag senare kommer att göra ett uttag på flera miljoner pengar! I Indonesien är jag miljonär! Som en komiker en gång sa "Jag har hört att man kan försörja en hel familj i Indien för 150 kr /månaden, när jag får familj ska jag flytta till Indien".

Det ska bli fantastiskt härligt och alldeles alldeles underbart att vara på semester i 2 veckor om det var någon som undrade vad jag tycker om att åka iväg...  Det enda som känns lite tråkigt är att min kära Florida-resenär till mormor inte anländer till Arlanda idag som jag tidigare trodde. Så jag får inte träffa henne förrän jag själv kommer hem.

Under min resa kommer tillgången till teknik att vara begränsad dvs. jag vet inte om/när jag kan höra av mig. Men får jag möjlighet kommer jag att uppdatera bloggen.

Mamma oroa dig inte!

snart snart mycket snart

åker jag till Indonesien. Närmare bestämt på torsdag.
Lyckan över denna resa gör att:

- irritationen över att min bil är på verkstaden och har varit det sedan veckan före jul är som bortblåst (har ersatt den med ironi när jag pratar med verkstaden)
- att jobba känns lätt men stressigt
-packandet har börjat

I helgen har det firats på arctura och i en spinningsal samt ätits popcorn och så har jag varit chaufför (med automatväxel, hejja Emelia!). Med lite peppning och draghjälp från D har jag också från och med i morgon en mycket snabbare uppkoppling. Det finns en risk att jag blir lite "fart-rädd" nu när jag kommer att ha en mer än 10 gånger så snabb uppkoppling, men den risken är jag villig att ta.

Idag småfirade jag "storasyster" som fyller år när jag är borta, hon fick
den här underbara presenten!  och blev lika förtjust som jag hade trott :)

 Ikväll hoppas jag på film och allmänt lugn.

Blogg-inspirationen infinner sig inte riktigt, men det blir nog ändring på det i utlandet..

Feg och lat.. jag vet, men ändå ett inlägg

Har blivit utmanad:

4 av mina favoritprogram på tv:

1 Uppfostringsprogram t.ex. lyxfällan
2 På spåret
3 House
4 How I met your mother

4 saker som jag gjorde igår:
1 Var i Brunflo
2 Var på jobbet
3 Åt popcorn (på en måndag, jag vet!)
4 tittade på stand-up på tv

4 saker som jag längtar till:
1 Indonesien-resa!!!! (nästa torsdag)
2 denna torsdag
3 Fred på jorden
4 resan igen

4 Favorit restauranger:
1 Victor i Ume
2 Lilla Siam
3 Min egen mat (skrytsam som få)
4 Paella på köpmangatan


4 Saker på min önskelista:
1 Snabbare internet-uppkoppling
2 Underhudsfett (så man slipper frysa)
3 En vikarie under min semester
4 ny tv ( ja en materialist finns inom mig också)

4 personer som jag utmanar:
1 Kreti
2 Pleti
3 den som känner sig manad
4

röststyrd blogg?

Känner att jag inte alls hinner med att uppdatera. Mitt liv rullar på med adhd-fart som vanligt, medan jag inte hinner printa ner ens hälften av allt som händer. Såg Hello saferide i fredags på gamla teatern, vilket var mycket bra (som vanligt). Har träffat folk och fä också. Idag åkte jag och "storasyster" till Ammerön i snöovädret och hälsade på en person som just fyllt år! och ikväll ska jag bygga på min chips-kropp!

Tänk om jag hade haft en röststyrd blogg.. det skulle bli mycket mer effektivt.


Veckan ser ut som följer:

mån: jobba sent
tisdag: träna
onsdag: vet inte riktigt
torsdag: mot övik
fredag: övik sedan hem från övik
lördag: mot sthlm
söndag; hem från sthlm


Jag vill för mycket


Curling

Idag har det varit teamdag på jobbet, undrar när det är tänkt att man faktiskt ska jobba när man är iväg och ränner på annat hela tiden. Hursomhelst så var det mycket trevligt. Vi curlade! Det verkade som jag var den som hade bäst koll på regler och upplägg, vilket säger en hel del om den samlade kunskapen om curling :) Man kan kanske säga att vi mer "lekte" curling än spelade.. Det var först mot slutet som vi ens fick in stenarna i boet (jag vet sport-termer som en oinsatt knappt kan förstå). Allt jag kan om curling lärde jag mig ett vinter-os när jag låg sjuk :)

Dagens chock är hursomhelst att min häftiga mormor & co har åkt på en impuls-resa till Florida! Hon är ju ändå snart 80 år. och jag har aldrig sett henne som den impulsiva typen. Så jag är klart imponerad!

En annan diskussion vi förde idag uner lunchen är något som jag själv funderat på länge: Vad är chansen/risken/möjligheten att man kommer använda flytvästarna som finns under stolen på flygplan? Låt oss säga att planet störtar i vatten (storsjön?) hinner och kan jag då dra fram flytvästen från under min flygstol, ta på mig den (med bandet runt midjan), åka rutschbana ut i iskallt vatten och därefter dra bort fliken.. och om flytvästen då inte blåser upp sig själv ska jag då  medan jag trampar iskallt vatten blåsa upp den med de där munstyckena?? och sen ska jag då flyta runt i kallt vatten med en röd lampa (som förhoppningsvis har tänts). Jag tycker hela scenariot verkar orimligt! Själv skulle jag hellre ha en fallskärm under flygstolen.. kanske är de mer stöldbegärliga så därför valde man flytvästar istället? Alternativt var det för svårt för flygpersonalen att demonstrera fallskärmen i mittgången...

Hoppas för övrigt på besök nån kväll i veckan..



Såhär fint var det i min stad idag: