Andas ut...

Äntligen, alla examinationer avklarade och godkända! Efter julklappsinköp och sista minuten packning så var jag resklar! Med livet som insats genade jag i djupsnö till bussen (tack & lov hade jag fått skjuts till snökanten!) Tack Petra! Efter en lång busstur var jag framme i Husum, möttes av en lilla syster iklädd reflexväst och släpandes på ett "flygande tefat" (du minns dom säkert från barndomens pulkåkning) med ett par skärp ihopknutna till en lina att dra skiten med... På detta tefat drog vi sedan min resväska den väldigt knappa kilometern till det blåa huset i dombäck :) Vi lyckades till och med prata fullt normalt fast vi drog min resväska på ett tefat med skärp som lina efter E4an :)  Så kan det gå när föräldrarna är ute på galej, med hushållets enda bil... (sedan mitt italienska fullblod, och den stora röda utan servostyrning såldes)

Kvällen var sedan riktigt skön , förutom den obligatoriska huvudvärken som alltid hinner ikapp mig när jag slappnar av och slutar springa i från den.. tills jag beslutade mej för att ta ett bad, tyckte det var lite kallt i det blå huset..   fixade mys i badrummet med stearinljus och musik... började tappa upp badet, när jag hoppade i badkaret var vattnet ISALLT! ve & fasa, och fly förbannad blev jag.. kollade om värmepannan gick, jo den levde då om i allafall.. men men inget varmvatten.. kall och blöt och förbannad klädde jag på mig massor med kläder och filtar och tittade på "På spåret"... efter ett tag då jag fortfarande inte blivit varmare, tittade jag på termometern... 14,7 grader INOMHUS!!!  (Tidigare reflexklädda ) Syrran & jag fick störa päronen i festligheterna och fick utförliga instruktioner via telefon om hur värmepannan skulle skötas... när värmen efter nån timme stigit till 16,7 grader började vi så sakteliga tina upp...

ja ja, vi ska väl härdas innan vi hälsar på riktig värme om ett par dagar !!! jippi! 21/12 då landar vi i israel minsann! Det tar inte alls emot att åka bort, att bryta traditioner och seder (skulle bryta fler om jag fick chansen...) alla är sååå bekymrade om hur vi kan åka iväg.. luktar det avundsjuka måntro?  ja ja.. spelar ingen roll vi åker hursomhelst :)
God jul  till alla som bemödar sig att läsa om mitt underbara (?) liv!



Varning till alla singlar

Vill varna dig,  om du är singel och av någon outgrundlig anledning skulle komma på tanken att göra "cosmpolitans årliga singeltest"  GÖR DET INTE!  Jag  ( ok jag står för detta) kom på tanken när jag surfade runt och försökte vinna nåt smycke  eller nån annan fåfäng pryl som dom lottade ut på sin hemsida..  Då ville jag deltaga för att som inventarie i singelklubben ge en rättvis bild av singellivet... (jag har en bild i min hjärna att den typiska singeln som läser cosmopolitan är blond, blåögd , storstadsbo och älskar sitt liv som player  fyllt med speeddajting och killar som ringer och bjuder ut dom på middagar,evenemang och biobesök)

Vilket fall så fick jag bittert ångra att jag ens övervägde att delta i undersökningen, den ena frågan var värre än den andra, det var såklart alternativfrågor så ifall man inte visste innan vilka troliga anledningar som kunde finnas till att man var singel så fick man nu ett icke sinande antal alternativ att välja på..
Det värsta var ju ändå frågor där inget av alternativen stämde och man tvingades till att välja ett helt missvisande alternativ.. eller fylla i ett eget alternativ.. ( snacka om att känna sig annorlunda och misslyckad) inte ens i ett singeltest finns ett alternativ som passar in på mig! Kardinalfrågan var ändå den här:

Om du vill ha ett förhållande, vad är det svåraste med att få till det?

Jag träffar inga potentiella pojkvänner.
Jag träffar potentiella pojkvänner, men de vill inte binda sig.
Jag träffar potentiella pojkvänner, men jag tappar intresset.
Annat – i så fall vilket?
Visste jag svaret på denna fråga så skulle jag: 
troligen inte vara singel, vilja vara singel ,vara Jennifer Aniston, eller någon av karaktärerna i sex and the city.   

vad är det för en fråga ??? Efter att ha tagit mig igenom det plågsamma testet på över 30 frågor om alla upptagna män jag uppenbarligen borde ha kravlöst sex med, vem jag är kär i (skulle man skriav ett namn här??)  vad jag gör på helgerna, vilka fördomar andra kan ha om mig osv.. var jag mer deppad än på länge... 
Förmodligen så kommer jag skratta gott och länge åt detta någon gång i framtiden, efter att cosmos singeltest bekräftat alla fördomar som icke-singlar har om oss...  snacka om icke-vetenskaplig vinklad undersökning....

Jag är unik, du är unik, alla är unika! Cosmopolitans singeltest är inte unikt...det är bara värdelöst..


"Äntligen våran tur att träffa någon som behandlar oss väl
kysser mig ömt och brutalt sover sked håller hårt både morgon och kväll
Dom säger dom bästa är tagna men dom ljuger dom ljuger för vi finns ju kvar
Och om dom bara gav oss chansen

Jag ger dig inte min morgon och inte min dag du får nått så mycket bättre
du får hela djävla jag
Hela underbara och unika jag inte något så fjuttigt som en morgon och en dag" Svenska hjärtan, Lasse Lindh

Intenssssivt

Har varit en riktigt intensiv helg, fullt ös medvetslös. Hysteriska gapskratt uppblandat med stress, dåligt samvete, god mat och en massa massa skoj!!

Nobelmiddagen var en succe, äntligen blev mina oturliga skador prisade! det var på tiden ( Äntligen!)  God mat, trevligt folk och fina kläder! Vad mer kan man önska sig?

Sen var det bara att vakna upp i ottan för en hel-dag med barn och hund. Fick även en påringning av en ökänd person som tar sig fram med spark i ålidhemområdet.. vad kan man göra? "nej, det bor ingen kille här"

Har varit en händelserik helg , men nu behöver jag samla kraft för att orka med en intensiv vecka..  innan det äntligen, äntligen blir jullov och Israel-resa!



"Come out of things unsaid
Shoot, an apple off my head.
And the
Trouble that cant be named
The tiger's waiting to be tamed singin'

You are
You are

Confusion never stops
Closing walls and ticking clocks
Gonna come back and take you home
I could not stop but you now know, singin'

Come out upon my seas,
Curse missed opportunities
Am I a part of the cure
Or am I part of the disease, singin'

You are, you are
You are, you are
You are, you are" Clocks , coldplay