sjuk på grund av våren

Japp nu är den här.. varje år blir jag lika förvånad och tycker det är tidigt. POLLENALLERGI! Efter att ägnat helgen åt att inte följa pollen-reglerna dvs. varit utomhus så hostar jag snart sönder lungorna och maraton-snyter mig. Idag bestämde jag mig för att inte gå till jobbet på grund av dessa krämpor..   vilket känns som rätt beslut efter morgonens astmatiska host-VM.

Helgen har varit fantastisk! I fredags såg jag och D "Slumdog millionaire" en superbra film. Lördagen spenderade jag och D med min familj. Vi bowlade och jag tro det eller ej så avslutade jag med 5 strikes på rad (jag har bevis eftersom jag till och med själv hade svårt att tro det). På kvällen var det grillpremiär på min ballkong och lite kubbspel, och ett qube-spel. Mycket trevligt och mycket mat! Jag är ju lite udda när det gäller önske-väder på våren och nu önskar jag mig mest av allt ösregn cå att pollenhalterna minskar...  Hoppas att medicinerna börjar fungera också så att jag pallar med den kommande helgens bravader.



Bröllop

I helgen gick det av stapeln: L & Hs bröllop. Och som jag enades om med L idag: Det var världens bästa bröllop.  Jag hann med en hel del i slutet av förra veckan också, Umeå-besök där jag fick sova över hos snälla T & N då stackars P hade insjuknat..  Jag hann också träffa lite logopeder, FV och lite annat löst Ume-folk. Sedan var det dags för bröllopsfix ända tills kl 15 på lördagen då det var dags. L var stans snyggaste brud! Jag och K som bodde på hotell Emelia under helgen lekte weddingplanners (i våra drömmar) när vi levererade mat till bruden under förmiddagen, hämtade blommor och fick hjärtinfarkt efter hjärtinfarkt när bruden själv satt lugnt och sansat oavsett vad som krånglade (fotograferande, transport mellan kyrka och fest osv..). Men det hela utmynnade i ett alldeles fantastiskt bröllop med vacker sång och många roliga framträdanden under kvällen, supergod jämtländsk mat och kinesiska lyktor som steg mot skyn.

Söndagen spenderades med sovmorgon och sedan lite nya bekantskaper och lite god kallskyren lunch. På kvällen blandade jag min favoritgrönsak (avokado) min favoritfrukt(blodgrape) och mina favoriträkor (räkor) till en supersmarrig förrätt därefter lagade jag och D ( min & Ps paradrätt) flygande jakob med cashewnötter (den enda nöt jag tål). Suget blev för stort efter denna rätt efter att den uteblev på torsdagen på grund av sjukdom...  Efter lyxig middag så var det en mycket sömnig Emelia som somnade så fort hon lade huvudet på kudden. Imorse nåddes jag av den knäckande informationen att hela facebook trodde att jag gift mig.. märkligt, vad tror folk om mig egentligen? Förvånad kan man minst sagt säga att jag blev..  Men då landstinget nu har spärrat facebook så kunde jag inte dementera ryktet förrän efter jobbet. Som sagt: Jag är lyckligt ogift!


det var på tiden!

Det är väldigt dåligt av mig att inte uppdatera bloggen på en evighet. Jag har lite olika ursäkter till det: Det var svårt att toppa allt som hände under resan, jag har varit opigg mest hela tiden, jag har varit väääääldigt uppagen och jobbat som en tok + att det tar ganska mycket tid att bara vara kär. Så slut på ursäkter!

Helgen har mest spenderats i Gaskelite i närheten av Saxnäs (fjällen). Där har jag fått god mat och dryck, badat badtunna, åkt snowracer (utan lift), pimplat (fisk och allehanda drycker), ätit utomhus, bara njutit och det som jag inte njöt av så mycket : bott med mina föräldrar på en yta av ca 20 kvm....  Detta har traumatiserat mig och är en av anledningarna till att jag har varit vaken sedan 07.20 medan D fortfarande sover (fortfaranade och fortfarande klockan är endast 07.50).  Människor av mina föräldrars generation eller framför allt just mina föräldrar har ett helt annat sovmönster än vad jag är van..   det ska prasslas och pratas högt och tydligt (de har inte lärt sig att viska) fast jag sover i ett hörn av rummet, sedan ska det snarkas och sökas saker som tappats bort i det minimala rummet, sedan ska de ätas en första frukost ca 06.30 och sedan sovas igen...  detta medan jag ligger med täcket över huvudet med ipod och öronproppar ikopplade och undra vad jag gjort för att förtjäna detta straff (att inte få sova i lugn och ro). Men det var sjukt trevligt att umgås med föräldrar + mina släktingar som ägde stugan. och det bästa var att få vara utomhus och få lite solsken på sig! Alldeles alldeles underbart var det!

När jag brutit en del hastighetsbegränsningar och kom hem igår kväll så var det fantastiskt skönt med chips- och filmkväll och nära-sömn upplevelser på  soffan. Både jag och D var slitna efter helgens bravader och somnade väldans tidigt. Skönt att sova i lugn och ro. Idag väntar hyffsat fullspäckat schema med alltfrån städning till fika-date och middag.