Vinnare

Äntligen är det snart helg igen!
 Jag gillar ju praktik och patientkontakt det är ju det bästa med vår utbildning, men nu känns det skönt att röstpraktiken snart är över. Ja jag är kvinna så jag borde ha en god simultanförmåga.... men icke. Jag har haft stora problem att fokusera på ex-jobb och praktik samtidigt. Hur som helst så sitter jag hemma och skriver på uppsatsen. Detta är jag väldigt glad över med tanke på hur vädret är idag.
Det bästa idag är ju att älsklings J kommer hem! och så fick jag mitt anställningsbevis med posten! Och inte att förglömma så får vi ju besök imorgon, långväga besök från Småland, ska bli kul! Hoppas bara vädret blir lite bättre.

Sen sist jag skrev har jag sysselsatt mig med följande (förutom ex-jobbsskrivande)

* Popquiz på Harrys - och *fanfar* VI VANN!!!!! Jga blev så uppspelt att jag inte kunde sova efteråt!
* Tårtkalas hos P & E! Där jag också träffade lite bekanta som jag inte sett till på ett tag, jag lämnade kalaset vid elva med en video under armen (som jag inte hade stulit).
* Extreme-voice-makeover på praktiken...man kan verkligen göra skillnad som logoped

Ska väl ta tag i uppsatsen igen nu....

ps. Annika Lantz är grym

Förstör

Jaha.. då var det dags igen, det är väl bara att barikadera sig i lägenheten dag som kväll. För att kunna känna sig någorlunda trygg. Våldtäktsmännen är igång igen i annars så trevliga Umeå. Men nu är det inte bara EN psykiskt sjuk människa ( jag är av den bestämda åsikten att våldtäktsmän inte kan vara psykiskt friska) Nu är det gruppvåldtäkter/överfall innan mörkrets inbrott.  Alltså en grupp killar/män som ger sig på kvinnor i dagsljus, detta är ungefär en av mina värsta mardrömar, då är man ju chanslös."Flera mot en är ju orättvist" om jag ska citera min vän Bamse ( världens starkaste björn, han med den blå outfiten ni vet )Man har väl en vision av att man har en liten chans att klara sig om det är en ensam våldtäktsman.
Vilka är då dessa killar, den här gruppen som våldtar?... HUR går snacket i den gruppen killar, hur kommer dom fram till vad dom ska göra? och hur kan dom leva med sig själva? Hoppas den "svagaste länken " ger sig till känna snarast.

Vet inte vad man kan göra i detta läget känns ju fel att man ska beöva barikadera sig i lägenheten , att dom ska få "skrämma" mig att stanna inne, men å andra sidan blir väl knappast en prommenad särskilt avkopplande om man ska gå omkring och vara rädd. Och är dom flera så hjälper ju överfallslarm och överfalls spray föga... det som möjligen skulle kunna rädda en är väl någon typ av skarpladdat automatvapen.

Snart kommer ju min egen sambo och bodyguard hem så då kanske man vågar gå ut igen..


JUST NU

Aktuellt:

*Köpt nya tighta (nästan bisarrt tighta) jeans som gör att mina ben ser ut som blågråa falukorvar
* Synkronisera : Röstpraktik , Exjobb, Virkning mm mm mm
* Komma på bra julklappar i tid
* Resa österut över nyår ( Baltikum/Ryssland here we come)
* Kommer få en überbra julklapp av världens bästa J!

Över och ut

Lycklig

Hänt mycket på senaste... den stora nyheten är väl att jag (inte klippt mig men) skaffat ett jobb! För några dagar sedan var vi klara med löneförhandlingen, känns så skönt att ha det klart med jobb och inte behöva oroa sig för det och hålla på och söka hela tiden..  Fick ju dessutom ett toppenbra jobb! En tjänst på barn-och ungdomshabiliteringen i Östersund i Autism-teamet. Tror att jag kommer trivas!

För övrigt så blev vi klara med dom sista inspelningarna till ex-jobbet härom dagen.. efter mycket möda och stort besvär.. Vi åkte nämligen ut till en förskola för att spela in vad vi hoppades skulle vara 7 barn, men när jag ringde dit på morgonen hade 7 barn blivit 6, 6 barn blev sedan 1 efter en del sjukfrånvaro och bortresta barn.. vi lyckades med hjälp av förskolärarna få in ännu ett barn. Sagt och gjort vi åkte för att spela in två barn (alltså vi snackar dom 2 sista av sammanlagt 45 barn vi har gjort dessa inspelningar ett par gånger...) Väl på plats så fungerade inte utrustningen för första gången någonsin... det visade sig att en liten liten vit grej saknades,så min kompanjon C fick åka buss några svängar och jag fick leka dagisfröken i en timme.. sen kunde vi spela in dom två sista barnen! Nu är det bara (inte så bara ) en massa räknande och skrivande kvar! och hur jag ens klarade mig genom mellanstadiets matte är en gåta...

Dessutom är jag ju sambo på riktigt nu... ja livet är underbart!

Tekniken vs Emelia 2-0

Idag skulle vi jobba med vårt exjobb/magisteruppsats / D-uppsats... (och ja jag är väl medveten om att det är lördag ) Vid 9 tiden när C kom förbi och vi skulle börja så ville min dator inte ansluta till internet.. efter en mycket dyr telefonkö till kommunicera (som levererar mitt bredband) fick jag veta efter att på supportens kommando provat lite olika knapptryckningar veta att det måste vara ett centralt fel...
Så där satt vi utan uppsats att skriva på, den hade vi nämligen sparat i cyberspace..för "det är ju praktiskt"  tragiskt hur beroende man är av internet. Först hade jag svårt att hitta telefonnummer till supporten (det ligger väl också på nätet)
Efter en prommenad till uni kunde vi via en diskett (disketter är underskattade)  jobba vidare..och anslutningen fungerar ju i skrivandets stund.. 
Men tekniken skulle komma att fortsätta motarbeta mig under dagen..  Jag köpte en telefon i somras som är alldeles för avancerad för mig , men efter uppmaningar av en del personer skulle jag nu försöka flytta filer/bilder/musik mellan datorn och telefonen... JAG ÄR VÄRDELÖS PÅ DATORER OCH TELEFONER.. 
efter att ha installerat hundra program som säkert var livsfarliga för min dator ( jag trycket bara acceptera utan att läsa igenom) så kunde jag tillslut se bilder jag hade i telefonen i datorn.. men längre än så har jag inte kommit idag.. Ny tag imorgon. Känner mig som en pensionär..

Snart komer några kursare+ en bog-in-bax hit och käkar.. :)

För övrigt: Längtar tills J kommer hem..