Ner som en pannkaka, upp som en sol

Idag skiner solen igen. Tack för kommentarerna de värmde!
Har varit och tränat och det verkar trots mina tveksamheter som att (det tidigare nämnda tortyrpasset) ger resultat! Jag verkar ha gått från att inte ha några muskler på överkroppen till att ha några.

Och slutligen: Kan någon person med energi och kunskaper styla min blogg? Allafall teckensnittet så att det går att läsa även för personer som inte har falk-ögon som jag själv.



Tracy Chapman kanske sjöng om vår omorganisation?

"Don't you know you're talking about a revolution
It sounds like a whisper
Don't you know they're talking about a revolution
It sounds like a whisper
-------
Don't you know you better run, run, run, run, run, run, run, run, run, run, run, run, run
Oh I said you better run, run, run, run, run, run, run, run, run, run, run, run, run" Tracy Chapman

Tack Lennart

Ibland.. eller just nu ganska ofta låter det otroligt trevligt att bo i Tromsö eller Indonesien..

Idag är en sån där dag då jag känner mig trött. Trött på att behöva försvara vad jag heter och vad jag jobbar med. Vad jag inte jobbar med. Att andra ska säga vad jag kan och inte kan. Att jag inte har några barn, att jag är ogift osv...försvar och försvara..Trött trött.
Som tur var spenderades helgen med att tanka energi! Hälsade på favvo-M i Sundsvall. Jag och Ms andra vän J var på besök i Sundsvall fre-sön, man kan ju bara konstatera att alla vägar går vi Bjurholm :) På fredagen var det grymma konserter med både Randy & Johnossi, och så lite Ceasar's som gällde. Johnossi imponerade verkligen. Hann väl också med att få svart bälte i shopping. Ikea är ett måste när man som norrlänning besöker Sundsvall. Vi shoppade och åt kötbullar med lingonsylt för ett helt kompani :) Det ger energi det vill jag lova. (och alla betänkligheter om att köttbullarna var gjorda av en galen ko från irland var som bortblåsta).
På nätterna fick jag sova i Ms stora säng och lyssna på M & Js snarkningar.. mest Js. Men det blev nästan lite hemtrevligt på nåt sätt när jag väl lyckades somna om. Jag lyssnar ju på ljudböcker ganska ofta när jag ska sova.. det är dock lite tidskrävande eftersom jag somnar inom ca 3 sekunder och då får lyssna om samma spår 100 gr. Nu är det Lennart Jähkel som pratar mig till sömns och det var även Lennart som i helgen fick överrösta snarkningar. Men bisarrt är det att vakna till av att Lennart fortfarande snackar..
Vi hann med ganska mycket i helgen: häftiga rock-konserter, åt god mat, tränade isdans på torra land, åt glass, träffade höggravid kursare, drack italienskt öl(?!), spanade, gick en lång trapp, och framför allt så fickparkerade jag hur snyggt som helst!

Tack M för en toppen helg!


Rusningstrafik

Det är fortfarande mycket mycket mycket just nu.. men äntligen har jag en resplan! Jag åker enligt planerna till Indonesien i februari eller mars i ca 2 veckor! Hurra för mig! (missbrukar utropstecken gör jag också).

Linda angående bussarna: Jag som mäter hela 170 cm över havet såg numret på bussen. Rätt nummer! Det var bara så att bussen körde en helt annan väg och passerade inte mitt hem. Det är fel på systemet... Med hjälp av en liten * ska jag förstå att undertexten "går via Lövsta IP" är synonymt med : passerar inte ditt hem.. inte ens i närheten.

För övrigt har jag tagit tag i detta med vinterdäcken. Kort resumé: Fick presentkort på 2 nya vinterdäck i födelsedagspresent. Köpte 2 själv. Min käre far lämnade in fälgarna åt mig och sa glatt att de skulle ringa mig från däckverkstaden när däcken var klara. Det gjorde de inte. Jag fick ringa en man på däckverkstaden, och fick frågan: Hur ser dom ut? och mitt svar blev runda svarta antar jag,... vi skrattade tillsammans. Han hittade mina däck utifrån den i princip enda information jag kunde ge (mitt registreringsnummer). Nu ligger däcken i bakluckan och väntar på att provas!

I helgen drar jag till min vän och stil-ikon M i Sundsvall.  Vi ska se coola band såsom Johnossi & Randy. Det kommer bli häftigt och kul kul kul!


"Allting går så fort. Sen nån har sagt att tid är pengar går vi på.
Fast tiden är väl gratis, vad jag vet.
Sömntabletter tycks va effektivare än sängar.
Sen närdå?
Vi irrar vidare i rusningen, i varsin ensamhet.
-----------
Rulla på.
Orsaken vill ingen ens förstå.
För nån har sagt att har man gott om pengar är
man säker. För vadå?
Jag menar kylan, mörkret, stan och stressen hittar Dig ändå.
Jag antar att Du längtar ut till skogen då och då.
Det verkar så.
Där man kan slippa hänga med.

Och där kan fötterna få ströva som dom vill.
Där hjälper inga tåg och rulltrappor till.
I tunnelbanedån dövas dom inre, tysta skriken.
Det är svårt att få en plats här
i rusningstrafiken.." ur Rusningstrafik av Lars Winnerbäck

week-end

Veckan slutade igår, och det gjorde den med bravur. Efter att följande sms skickades till mig härom dagen: "Dricka öl på fredag? Jag behöver det! Ska du med?" Så svarade jag direkt och började se fram emot fredagens after work.Öldrickandet utvidgades även till att äta tapas. Åh dessa fantastiska tapas-rätter. Det var gudomligt gott! En riktig kulinarisk upplevelse! Det var ostar, musslor, sallad, potatis, bröd, paella, aubergine, mera musslor mera mat och en massa vitlök!
Vi gick vidare och blev bjudna på öl.. sedan kastade jag in handduken och åkte med fel buss hem. Jag är otroligt trött på Östersunds lokaltrafik, den gör mig besviken gång på gång (och priset på min besvikelse får miljön betala då jag tar bilen!).
Nu sitter jag och dricker latte tittar på Plus och diskuterar med min vän N huruvida man kan dricka te och duscha samtidigt.

Jag tänkte också släpa mig iväg till jobbet en sväng idag.. få undan lite skrivjobb i lugn och ro.


"Jag har en Elle i min väska
Så att det ska se ut
Som att jag sitter och tar det lugnt bara
Inte går patrull som förut
Elle, när ska det bli inne att vara som jag
Blek och feg och sävlig och lat
Jag har köpt varje nummer Elle sen 96
Men det som fortfarande gäller är
Vacker och lycklig.." ur säkert!s "ditt kvarter"

Variation vs. stress

Lillasyster på soffan
Jobb i Härjedalen
Mamma och pappa
Lillasyster flyttar
Vinterdäck
Borde boka klipptid
Upp tidigt
Tåg
Plugga
Gävle
S&D
Finfint hus
Dubbel bubbel-badkar
Fest med hund och hab-folk
Tåg igen
Stockholm
Dragigt rum
Sushibuffé
Världens bästa N
Dragigt rum
sova under täcke
Hotellfrukost
Föreläsning
Grupparbete
Indiskt
Sova
Verbal behavior
Lägga mig till med besserwisser-fasoner
mera verbal behaviour (hurra!)
Lura ögat på nationalmuseum
Arlanda
sen middag
vänta
vänta vänta
flyga
dragigt
slumra
landa
Stupa i säng..