Pepp-Emelia

Efter en otroligt hektisk stressig och intensiv tid av inspelningar till vårt ex-jobb är nu nasometerinspelningarna av barnen över för den här gången.. nu ska jag inte röra nasometern ( microfon/headset/grimma som akustiskt mäter hur mycket  "ljudvågor " som går via näsan vid tal)  förrän i oktober...  
Det vårt ex-jobb/d-uppsats/ projekt/studie går ut på är att ta reda på hur mycket ljudenergi som normalt går via näsan vid tal hos barn mellan 4-6 år. Innan vi sätter på dem själva nasomtern så gör vi ett enklare språktest på dem (korta fonem för insatta), detta test går ut på att barnen ska benämna en del bilder.. min uppgift i detta är att få barnen att säga vissa ord så jag ställer frågor som Vad är det där? vad gör hon? osv.. samt ´bistår barnen med glada tillrop och uppmuntrande kommentarer...  efter språktestningen är det dags att  ta på barnen nasometern och då ska dom upprepa en del meningar som jag säger.. detta är inte alltid så lätt. 

 Är så trött på att höra min egen röst och vara glad positiv och allmän cheerleder med barnen..   Fast som tur är så är dom ju söta.. men är man trött så hjälper inte det alltid.. 
Nu är det allafall över för denna gången.. efter en massa otur, i princip allt som skulle kunnat gå fel, gick fel...och så lite till ..  men "vi har ju lärt oss så mycket av våra och andras misstag"
Nu väntar en 10 poängs tenta i ryska och sen Småland!!! Hurra! Längtar efter min kära J mer än någonsin.. var alldeles för länge sedan ..   Nu sitter jag på skolan och väntar på att ha ett möte.,  sen är det hem och panik-plugga ryska..
Nej, sannerligen har jag inte varit en sån rolig person dessa dagar,,, men jag planerar att bättra mig nu när jag får sova och får lugna ner mig lite..

Jag mötte Lass(i)e

Okej detta inlägg skrev jag förra måndagen men lyckades inte publicera det fötrrän nu..   så nu ska jag bara ändra tempus lite så att det passar att publicera idag: 

Förra helgen var det klassfest, med grillning innan på min och Ms privata förfest med nakenchock :) Klassfesten var trevlig med musiktävling , där jag kanske inte gjorde mitt livs insats men ändå kul! ( nej, man måste inte alltid vinna för att det ska vara roligt)

På vägen hem från partajet satte jag och E oss utomhus i  den ljumma (?) natten för att äta lite och då kom en collie (lassie-hund för er med dålig hundkoll) med en glad husse som hade svårt att gå rakt :) Det visade sig att hunden hette Lars, men kallades för Lasse. Då insåg jag att jag och Lasse måste ha ett liknande problem :

Emelia heter jag men folk vill generellt kalla mig för Emilia
Lars kallas Lasse men folk måste ju generellt vilja kalla honom för Lassie ( jag ville det!)

vi fick även vara hundvakt en stund, vilket var trevligt då Lasse var en sån sympatisk vallhund ( som försökte valla in E då hon hoppade runt och roade honom)

Nu ska jag vara lite arg och illa berörd en stund: Det gör ont i hjärtat då man på nyheterna får höra om hur FN-soldater och hjälparbetare givit svältande barn mat mot sex i utbyte... det är hemskt avskyvärt och fruktansvärt hur människor kan vara så otroligt elaka. Och utnyttja barn i en så utsatt situation, då dom egentligen är där för att hjälpa dom!

Den enda rätta bestraffningen vore ju att låsa in dessa avskyvärda människor och endast ge dom mat i utbyte mot sex/våldtänkt...   då och endast då kan dom fatta vad dom gjort.
Såklart så hoppas jag att detta rör sig om en minoritet av FN-soldater och hjälparbetare, för det finns ju många som gör ett bra och beundrandsvärt jobb.

Självklara låtcitatet...men jag minns inte att texten var så här fjantig! :) (Annat perspektiv som vuxen?)

"Jag mötte Lassie
jag mötte Lassie
älskling du är som en ros
du pussar mina ledsna tårar
med din mjuka nos
Jag mötte Lassie
jag mötte Lassie
hon gör mig så varm och glad
tillsammans går vi tass i hand
på livets promenad

Hemskhet kan vända
och maskrosor tända
sina knoppar att växa upp till
tusenden
när spökena glufsar mot jaget
då lufsar hon till oss
mig och dig med all sin kärlek" jag mötte lassie, ainbusk singers

Fortfarande

Här kommer ett utdrag ur en tidigare dagboksanteckning som jag hittade och hör och häpna den gäller nog fortfarande :

"Jag vill så mycket, å ena sidan vill jag kämpa, vara aktiv i amnesty, IM , SLOSS; MF ...ja u name it! Jag vill slåss på barikaderna, hjälpa barnhemsbarnen i Ryssland, volontär arbeta med något som är till nytta för någon annan (och nu menar jag inte Husum IF orientering..) Och vid sidan av allt detta sköta min utbildning mer än exemplariskt, bli världens bästa logoped, alltid finnas där för mina nära och kära, vara en underbar dotter, lyssnare, syster och vän. Ha bra råd, vara intelligent, rolig ( det är jag ju faktiskt) och snygg..
Å andra sidan är det ganska skönt att få en lugn stund ibland, sitta i soffan med en påse chips och se en alltför påkostad amerikansk film i mjukbyxor och skitigt hår.. Dubbelmoral? Ja absolut!

Man ska inte analysera sönder saker, det lär jag mig varje gång jag har en lugn stund.. ( det är inte så ofta, men det är nu)

Kanske kommer den dag när någon sitter bredvid mig i den där i soffan och planerar vad vi ska göra med våra liv .
Och kanske, jag garderar mig med ett stort kanske , tar jag och denna någon vårt pick och pack och drar iväg för den goda sakens skull och räddar världen... med eller utan chipspåse jag ser fram emot framtiden! "

Jag tror och hoppas att denna någon kan vara just min älskade J, och jag vill fortfarande rädda världen men just nu ser jag fram emot att ha genomfört inspleningarna till ex-jobbet, skrivit 10 poängstentan i ryska samt sitta på ett tåg till småland och bara känna lugnet och njuta av J och solen i nån vecka eller två och planera sommarens resa!
Men helst av allt just nu önskar jag att migrän medicinen jag ska köpa i dag kommer att hjälpa!

Nu är det ryska plugg som gäller...


"The moment we believe that we have never met
Another kind of love it's easy to forget
When we are all alone then we do both agree
We have a thing in common this was meant to be

You close my eyes and soothe my ears
You heal my wounds and dry my tears
On the inside of this marble house I grow" Marble house, The knife




Allas vår

Nu är det vår, och jag trotsar pollenallergin och vistas utomhus små stunder ! Förenar nytta med nöje genom att plugga utomhus, idag när jag satt i min fåtölj som jag dragit ut på bron (vet att detta inte är rikssvenska.. jag menar såklart yttertrappan) så hörde jag plötsligt att det rördes under bron. Blev livrädd och min hjärna spelade ett bildspel på diverse otäcka varelser : Ormar, råttor, sorkar osv..   men då kröp den fram : En igelkott! inget att vara rädd för
Jag längtar till juli!!!  

Över och ut / Emelia - sol ute sol inne sol i hjärta sol i sinne... 
I morgon måste jag skriva nåt hårt , tufft inlägg detta mesande om väder & smådjur och mesigheter gör ju att jag tappar all cool image jag någonsin haft...





29658-3

Vintern ra-sat

I fredags tog jag upp kampen mot pollenallergin på allvar  i samma stund som pollenhalterna i björkarnas stad stegrades. Kampen innebar nya dyra tabletter, ett vitt pulver som man sniffar (nej det heter inte heroin eller liknande) samt en spruta (inte heller heroin). Och jag tror faktiskt att detta hjälpte!
På fredags kvällen drog jag sedan söderut till Husum och Övik, vilket var trevligt. Träffade familjen som hastigast och drog sedan in till stora staden övik för shopping , och umgänge med vännerna.

Lördagskvällen spenderades i glada vänners lag med pizza öl och en hopfällbar barnsäng :) Fick också mysa lite med en liten 2 månaders sötis, som tyckte om mej och inte skrek!
Söndagen spenderades i mysig lantlig skogsmiljö mer eller mindre på en häst-rygg. Tro det eller ej ?! Var trevligt men det var mycket pollen i farten och jag har nu en väldig pain in the ass som en konsekvens av ridandet på pållen. Men det var det helt klart värt!

På valborgskvällen drog jag norrut igen med mina bästaste vänner P & E,  Jag själv & P skulle våga vägra valborg och dela en chipspåse, men vi hamnade istället på en väldigt trevlig fest  med goda chips och trevligt sällskap! Tråkigt nog skulle min migrän som inte kommit på besök på väldigt länge... ovälkommet smyga sig på , tills jag inte kunde hantera den längre,,   tog lite alvedon la mej i mörkret under täcket och dog... ville kräkas av smärtan men lyckades stå emot....   tillslut somnade jag och sov många timmar..  och när jag vaknade i morse var det endast lite efterdyningar av smärta kvar. Hoppas att det är jätte länge tills nästa gång..

Och nu har planeringen av sommarens tågluff i östeuropa i juli tagit fart på riktigt!! Längtar jätte-jätte-jätte mycket. Jag och J drar troligen den 2 eller 3 juli och är borta typ 20 dagar som det verkar nu. Ska bli så kul, har verkligen ett resesug som måste stillas ... (eller stegras...det stillas sällan när man reser)  Nån som har tips på platser att besöka, ställen att äta eller bo på : hör av er!!

Längta längta längta, och snart åker fröken Carlsson till småland för första gången i sitt liv!