Följa instruktioner är dagens tema

Idag har jag och min kära mor som är de enda två som inte klev upp i ottan och hastade iväg till jobbet ägnat snart en halv dag (kanske inte riktigt, men jättelång tid allafall) åt att få till husets trådlösa uppkoppling. Själv skrattade jag högt när mina föräldrar berättade att det hade skaffat en router, de har ju nämligen endast EN stationär dator i huset. Så här en julhelg senare när jag slagits om uppkopplingen med alla (mest min syster) så vore det bra med en trådlös uppkopplig som alla kan använda (läs: jag och min syster en gång om året). Med mottot "hur svårt kan det va?" gav jag och min mor oss i kast med uppgiften. Det hör till saken att det har tidigare fungerat ( då var det nåt datasnille som kopplade in det). Men efter en datakrasch så skulle allt installeras igen. Vi kopplade, följde instruktionerna till punkt och pricka (med pedagogiskt bilstöd).. men det lyckades likt f*bannat inte!!!!  Nu är jag förutom misslyckad både kissnödig, trött och hungrig (ja det är sant, trodde inte man hade en chans att bli hungrig i detta hem i juletid). Dessutom har jag lagt massvis av värdefull studietid på att läsa och underordna mig en värdelös instruktion! Datasupport hitåt!  (Finns datasupport som stolpiller??).

Häromdagen var jag allafall på en mycket trevlig glöggbjudning i ett fint hus vid vattnet. Vi avhandlade diverse trevliga ämnen.. allt från bloggnamn (slim-as-hell ? blondinbella?)  till heta läkare (FV, ditt namn kom inte upp, kanske för att du är student?,,). Smakade också smarrig hjortronsglögg och bara trivdes.

Träffade för övrigt några fans (läs: groupies) som läser min blogg på juldagen, jag blev smickrad och uppmanar er till att kommentera mera!

Nu: Mot kylskåpet! Därefter följa fler instruktioner.. de till min examinationsuppgift.


Jul jul jul

Det är fullt ös medvetslös så här i firande tider. Det mest krävande är kanske alla dessa finkläder.. jag är ju (dessvärre) inte så fin i kanten och jag varvar på mina 3 par finkläder och försöker i övrigt se så uppklädd ut jag kan med hjälp av t.ex. örhängen alternativt nagellack (det har jag ju så sällan annars) men det är svårt att veta om folk ser det som uppklätt eller ej :D Folk som är fasionabla till vardags har ju just örhängen och nagellack till vardags.. 

Nog om ytan, julen har ju en så mycket mer trevlig innebörd som handlar om att umgås och ha det trevligt. Jag har hunnit träffa både släkt och vänner och det är supertrevligt. Men så här i föräldrahemmet så regriderar man ju direkt. Med fraser som "men Emelia, är det du som har tagit ur diskamaskinen??" "vad duktig du är!" Känner man sig som 15 igen. Mycket har hunnits med hittills har jag fått spö i vissa sällskapsspel och segrat i andra, träffat min lilla otroligt fina lilla (lilla 2 ggr var medvetet) Gud-hund Gerda, många släktingar och diverse kändisar. Ikväll ska jag besöka min vän som numera bor i hus, ska bli mycket trevligt!

Nu åter till småätandet från det välfyllda kylskåpet!

God jul

Rättelse

Då gårdagens inlägg gav alla en insikt hur det är att vara närsynt/onykter/dyslektiker så kommer här länken så att ni kan se texten och eventuellt förstå poängen :) Nemi

Appropå nyårslöften och dylikt..


Dödlig

Ja helgen kanske inte var den med mest tur hittills. Krockade i lördags. Rudolf (bilen) på verkstaden osv.. funderar på att besöka den senare i veckan.. kanske tar med choklad eller nåt till honom. Jag hoppas verkligen att han får komma hem över jul. Nu sitter jag med skadeanmälan och fipplar. Jag säger då det: försäkringar och dylikt kräver någon typ av högre examen i byråkrati och ganska hög intelligens.. både att teckna och att fylla i skadeanmälan kräver dessutom en 5 i teckning.
Personligen är jag oskadd tror jag. Försöker känna efter om jag har ont i nacken, det är nästan så att jag känner efter för mycket. Kan man framkalla smärta genom att känna efter för mycket? Ja som sagt huvudsaken att ingen människa kom till skada, men sådana här händelser gör ju att man inser att man är dödlig och vad som skulle kunna hända.

Ute är det vacker vinter, snö på träden och marken hoppas det håller i sig till jul!




om vampyrer

Måste börja med en rättelse gällande förra inlägget.. Annas telefon heter ju Kenneth!


Jag har varit i Uppsala och Stockholm i 5 dagar. I södra Sverige där de varken har snö eller värme. Jag har tillägnat mig mycket ny kunskap men också blivit väldigt trött av allt detta kunskapsinhämtande. Idag kastades jag rätt in i den så kallade verkligheten och fick börja använda mina nya kunskaper direkt. Dessutom blinkade jobbtelefonen rött och jag attackerade den och alla röda flaggor på mailen likt en tjur på tjurfäktning.

Okej nu till vampyrer. Jag såg filmen "låt den rätte komma in" härom dagen. Den var bra på ett sätt och väldigt annorlunda och konstig på ett sätt. Jag har inte så stor erfarenhet av vampyrfilmer och undrar därför om någon med mer erfarenhet i ämnet kan berätta för mig om det är standard procedure för vampyrer att suga blod så där söligt, och sedan inte torka sig om munnen utan gå omkring så där blodig utan att ens torka sig med tröjärmen? och om det är standard procedure varför är det i såfall det?


Årets önskelista

* Underhudsfett i stora mängder (speciellt på fötterna, så att jag slipper frysa)
* En-del-till-min-diskmaskin-som-jag-inte-vet-vad-den-heter-men-som-gör-att-den-kan-kopplas-in (diskamaskin kommer öka min livskvalitet med 200%)
*Några kilo klementiner (kan äta hur många som helst)
*Ett par hela skor som tål väta ("somliga går i trasiga skor, säg vad beror det på?")
*En telefon som heter Lennart (en sån som Anna har, hon sa att den hette Lennart)
*Solskyddsfaktor till min resa 26februari-13mars (ja, okej jag ville mest skryta om resan)
*En ny vindrutetorkare (bytte ut den ena för någon vecka sedan och behovet av ännu en ny uppstod)




För övrigt så har ni väl noterat att jag börjat ändra designen på bloggen? typsnitt och storlek..
och jag har ju inte direkt
valt comic sans...