Borta bra hemma bra

Nu är jag tillbaka inte bara i dygnsrytm utan även i bloggen. Det har rullat på i en väldig fart sedan jag kom hem i lördags. Jag blev som tur var hämtad på flygplatsen av snälla D. Sedan hem för bildvisning och en tupplur (hade ju ändå rest i ca 30 timmar). Därefter var det bara att låna en ford och gasa mot Åre-hållet där Ls möhippa gick av stapeln. Mötte upp L och hennes närmast sörjande  och hoppade i en badtunna medan en adrenalin-hög L berättade om sin flygtur. Mitt uppdrag var förutom att pallra mig dit även att agera bar. Hade inhandlat lite på taxfree men också svängt förbi systemet för att kunna bjuda den blivande bruden på "mitt-bästa-vin" (ni som blivit bjudna på det hemma hos mig vet exakt hur otroligt gott det är). På kvällen åts det en smarrig middag och spelade spel. Jag och chaufför nummer 2 (Ls syster) gick segrande ur alias! Vid det här laget satt jag och bet mig i kinden för att inte somna. Tillslut efter eldande och ett frenetiskt skruvande på termostaten styrde vi kosan hemåt. Jag hämtade upp D också när jag nu ändå var chaufför för att sedan sova som en stock.  Söndagen bjöd på otroligt vackert väder så vi pallrade oss ut i solen trots trötthet, fikade på ballkongen och njöt så länge av vädret att vi tillslut fick stressäta för att hinna till bion. Vi såg "Män som hatar kvinnor". Boken var fantastiskt bra och filmen klarade även den mina krav. Sedan har veckan rullat på ... mycket jobb. ch hela min vardag har störts av min läpp som inte har läkt. Så jag sätter guldkant på tillvaron genom att inta alla drycker genom sugrör.. (funderar på att addera ett paraply i kaffet också).



Notera mina surf-brännskador på bilden!

Kort sagt om resan: Jag är supernöjd! Jag har hunnit allt: Umgås med favvo-Karin, sett hur mycket som helst, träffat massvis med trevliga människor, (gjort tappra försök att) surfa, rest runt, ätit god mat, badat, snorklat, varvat ner (ja, det krävdes att jag var fastspänd i en flygstol i 20 timmar för att det skulle hända).

Bali

Idag beger jag mig hem mot Sverige men har nu  nagra timmar pa Bali efter att h alamnat  Karin och Lombok bakom mig.  Sol och bad  intresserar mig inte da jag snart ska sitta  24 timmar pa olika flygplan och flygplatser.. sa kanske blir det att shoppa upp sina sista rupiah :)  Kandes lite vemodigt att saga hej da till Karin komme rju att droja en evighet tills vi ses igen..  Men det har varit  kul att fa lite kvalitetstid! NU ska jag ge mig ut har pa en prommenad i turist-meckat Kuta, Bali. Det ar nastan lite skrammande efter att ha  tillbringat all tid pa vischan dar folk knappt fortstar kroppssprak. Har verkar alla prata engelska och vissa svenska fraser...
Forsoker peppa mig infor flygresan med att  D hamtar mig pa flygplatsen i  Ostersund! Ska bli sa kul att traffas igen!
Jag har precis lamnat in vaskan pa ett mycket tveksamt apotek under tiden jag ska ga omkring har idag.


Vi ses snart!

Tillbaka i byn

Ar tillbaka i byn sen 2 dagar nu. Karin ar i Mattaram och jobbar och jag njuter av livet. Har idag en moppe som jag glider runt pa. Parerar mellan vattenbufflar, kossor, barn och trafikanter, alla vill halsa, tuta eller prata. Alla tycker att jag ar saaa vacker for att jag ar vit (i jamforelse) i sjalvaverket ar jag rod, bla, vit och lite brun :) Det blev ingen snorkling med bat pa gili... jag madde namligen inte sa bra. hade atit lokal mat med karin som min mage inte riktigt var van vid. Men nu mar jag superbra igen. Har varit pa lite egen upptacksfard idag. Ska snart tillbaka till campet och bada, snorkla och prata lite med folk. samt viktigaste av allt : ladda for morgondagens uppdrag som engelska-larare a.k.a. djur i bur...manga av de barnen har aldrig sett en vit manniska forut :)

Hemresa borjar narma sig och det har ordnats med flyg och taxi och allt vad som behovs. Hoppas nu allt klaffar med tider och sa.

Mamma och pappa som undrade: det ar minst 30 grader i luften kanske mer.. nu ska jag tillbaka till campet och skota dagens uppgift : Ropa pa Olle i walkie talking om det kommer nan hast person som ska titta pa deras hast.


Gili

Ar nu pa en av gili-oarna (kolla i kartboken, ligger nordvast om Lombok). Jag och karin har hunnit en hel del. Pa vagen hit igar stannade vi i en by och halsade pa en tjej som karin traffade pa nar hon jorde intervjuer till sin uppsats. Detta resulterade i kafferep med denna tjej och hennes man, och slutade med att jag nasta vecka ska vara med pa en engelska lektion pa en skola i den byn dar tjejens man ar larare. jag ska alltsa lara ut engelska till ett gang 12 ariga indoneser...snacka om att halka in pa ett bananskal. Idag har vi snorklat, badat och njutit av denna fantastiskt vackra o. Vi har cyklat runt on och tittat pa solnedgangen fran ett berg. Imorgon ska vi pa snorkel-tur med en bat. Jag ser helt misshandlad ut pa hela kroppen med blamarken fran allt surfande och brannskador fran solen.... :)


Annars finns planer pa utomhus-sovning, vattenfallsbesok och saklart mer bad!

Karin halsar tillbaka till alla!

Lombok

Antligen fick jag mojlighet att uppdatera. Efter en rejal flygforsening kom jag antligen fram. Langt ute pa vischan i en valdigt liten by hittar man surfcampet dar min van K och hennes O bor. Det ar ett superfint stalle med fantastisk utsikt! Jag har hittills surfat en del eller rattare sagt forsokt surfa och igar lyckades jag sta upp pa bradan!! Hur kul som helst men sjukt jobbigt ar det att simma/paddla undan med sin brada. Jag brande mig typ till forsta gradens brannskada igar pa vissa flackar trots att jag hade smorjt in mig som en dare...sa idag fick jag inte surfa utan trycka i skuggan. Jag och en annan tjej som ocksa brant sig tog en moppe in till Kuta som ar en lite storre by/ort. Pa fredag aker jag och K till Gilli-oarna och da har forhoppningsvis mina brannskador lagt sig. Min forsta dag har sa akte jag K och O och en annan kille som bor och jobbar pa surfcampet + ett gang indoneser till en boskapsmarknad dar O kopte en hast!! Vilket aventyr!  Pa boskapsmarknaden var det ca 400 personer och vi var dom enda vita och K & jag de enda kvinnorna. och sa var det en massa djur dar.

man kommer riktigt nara lokalbefolkningen da vissa jobbar pa campet och vissa bara hanger dar och alla tycker att man ar sa vacker med vit hud. Speciellt barnen tycker att man ar jatte spannande. K & O pratar ju superbra indonesiska medan jag far jobba med teckensprak och vissa engelska ord. Jag trivs jattebra och har det valdigt harligt!

www.surfcamp.se dar kan ni se lite om campet och en del bilder.

Jag har hunnit med tusen andra saker ocksa..