Uppdatera mera

Voi voi... måste uppdatera men har inte hunnit... har varit på kurs i Stockholm 2 dagar igen.. och så har jag jobbat massvis, träffat mina vänner och städat maniskt (just när jag blev frisk)   För att citera Nalle i filmen Snowroller : "Det är jävligt mycket att göra just nu" . Och hurra hurra för i helgen får jag fint besök från Sundsvall! Ska bli toppenkul!

Får skriva en mer målande beskrivning av helgens bravader på typ söndag kväll... Måste sova nu!

Kan ju tillägga att lilla E var här idag (med sina föräldrar) och han hade vaccinerat sig idag så han hade tydligen en dålig dag ... men man kan bekriva det som så att en dålig dag för honom är typ som en toppendag för de flesta andra i hans ålder. Han skrattade och verkade nöjd typ hela tiden !


Dagens i-lands problem: Jobbigt att parkera om bilen till gästparkeringen så att dom skottar min parkering....


Lite mindre sjuk

Så pass frisk att jag pallrade mig till jobbet allafall halva dagen.. men detta med att vara sjuk är ju inte alls kul. Om jag då åtminstone kunnat varit sådär halvsjuk så att jag orkat plugga men icke. Istället så tog jag mammas råd:
När någon är sjuk i familjen slår man upp det i familjens läkar/sjukdoms bok från 80-talet och läser på åtgärder man kan göra själv. När jag nu klagade över bihålorna slog ju såklart mamma upp det och gissa vad det stod i boken? "Andas ånga över hett vatten med en handduk över huvudet."  Dessutom så skulle man ha i vademecum i hetvattnet... jag hade inget vademecum så jag tog tigerbalsam istället (det luktar ju ungefär lika men var kanske 100ggr starkare).. Så jag kände mig inte bara sjuk när jag satt där med handduken över huvudet jag kände mig nämligen ganska dum också. Funderade på att fota spektaklet och samtidigt passa på att byta profilepicture på facebook...  men jag tog ett moget beslut att inte göra det (är osäker på om alla skulle se humorn och inte bara att jag såg förfärlig ut)

Helgen får väl spenderas snytandes i soffan med böckerna i högsta hugg, för sön-tis är det nämligen kurs i Stockholm igen. Jag har inte riktigt hunnit läsa allt som läsas skulle så det gäller att plugga på ihelgen,,,  inga nöjen... Mitt enda nöje i helgen bestod nog av att jag åt en hel pizza till middag idag..  inte så hälsosamt val men efter flera dagar med gröt och svartvinbärssaft så ville jag variera dieten lite + att jag bara inte orkade laga mat..


Tänkte variera mig lite och frångå Winnerbäck temat:

"Face to face, cheek to cheek
You hear the pounding beat
Don´t care what´s on my baby´s mind
Face to face, cheek to cheek
Let´s leave it just like this
Right after all is said and done

Call me a cynic
I knew it all the while
Let's not put the blame
Why don't we say there comes a time?
Once you're in it
Try your best to hide
You count down, ten to one
Cause when I'm zero you can smile

Face to face, cheek to cheek
You hear the pounding beat
Don´t care what´s on my baby´s mind
Face to face, cheek to cheek
Let´s leave it just like this
Right after all is said and done

You call me bossy
A sort of price control
A script turn in my hand
I think I´m done in in my role
I pick the games
I said I proved the low
Now pick from me the watch
Your baby seemed to play along

Face to face, cheek to cheek
You hear the pounding beat
Don´t care what´s on my baby´s mind
Face to face, cheek to cheek
That´s the sound of peace
Right after all is said and done

Face to face, cheek to cheek
Do you hear the pounding beat?
Don´t care what´s on my baby´s mind
Face to face, cheek to cheek
That´s the sound of peace
Right after all is said and done" Cheek  to cheek sahara hotnights


Liten och sjuk

Så slog det till igen... förkylningen. Det är ju nakdelen med att jobba med barn... jag ä rju inte immun mot alla deras bakterier... Ganska snabbt gick det och igår eftermiddag skakade jag av frossa. Jag tog på mig alla kläder jag kunde få tag i, värmde vetevärmen (heter den verkligen så??) kröp in under täcke och filt.. men frossan höll i sig. Sov en hel del, men inte var febern borta i morse.. nej nej, svettades som ett djur. Nu efter ett par alvedon har jag kunnat äta lite mat och sitta uppallad med kuddar i soffan med datorn iknäet och vädjar nu till er där ute : Tyck synd om mig! (mamma har förvisso tagit sig an den uppgiften :) ) Tänkte att kanske kan jag jobba imorgon.. men när jag är uppe och rör mig så spränger det i bihålorna och så snurrar det i huvudet (trots alvedon) så att jag genast måste återvända till soffan. En reflektion efter den här dagen: Det kan inte vara kul att vara sjuk någon längre tid, det är ju inget spännande på tv under dagarna (varför har dom slutat sända MacGyver?) så jag har legat hela dagen och tyckt synd om mig själv och druckit svartvinbärssaft (mammas tips). Hade ju varit fantastiskt om man t.ex. kunde plugga under dagen och få nåt vettigt gjort men pluggandet har under dagen varit mycket begränsat... Inte nog med att man ska vara sjuk, jag ska ligga där och samtidigt stressa upp mig över allt jag inte kan göra.

Vill tacka ödmjukast för alla kommentarer på förra inlägget, jag blir så glad när någon kommenterar det jag skriver!

Hoppas verkligen att jag blir frisk nu, det är ju såååååå tråkigt att vara sjuk. Känner att det är dags att vila lite igen snart..

Och du D jag och min vän P har vid några tillfällen funderat på om man är hjärter dam eller fröken svår....  jag är nog ingen av dom och båda två på samma gång


"Depressiva episoder och maniska perioder
Vissa klarar sig utan extas
Andra springer fatt och blir nervösa och får spatt, om inte livet är ett kul kalas
Hjärter Dam vänder blad, för en ny eskapad
Inget äventyr att leva på KAS
Du måste sänka dina krav, eller vinna på trav, om du ska komma i fas
Och sådan leda bryter ner en bra frisyr
och du blir tråkig, ful och trött
- -
Det finns en fagrare glans, någon annanstans
Du får hoppas som om himlen fanns, och tro och be att det ska gå
För du får ingen tröst, av din inre röst
Den vill knäcka dig varenda höst, och gråa dagar skyndar aldrig på" valda delar ur Winnerbäcks Gråa dagar


"ingen är gladare än jag...

när det går bra för andra" tänkte bara klargöra det en gång för alla. Men om nån frågar mig mer än 5ggr under en dag om  jag mår bra eller hur det känns så är ju risken ganska överhängande att jag börjar tänka att jag inte mår bra eller att jag inte borde må bra (om ni förstår hur jag menar). Den femte gången jag fick frågan var jag grymt sugen på att citera livscoachen Peter Nilsson från mammas nya kille: "Bruce Willis budskap är enkelt Yippie-ka-yeah motherfucker"  (så kanske poletten trillar ner) men det vore ju att gå över alla gränser, så jag sa det inte,,, men ni ska veta att jag tänkte det.

Jag träffade de dansanta brudarna i fredags, vi hade som vanligt hur trevigt som helst! och de uppskattade min matlagning... gjorde min paradrätt och mötte dem i dörren med mitt förkläde som det står "kökschef" på (så det var inte tal om att nån annan skulle hjäpa till... ni som käner mig vet ju hur jag är i köket). I lördags satt jag besviken framför schlagern.. var ju värdelöst tittade tillsammans med N som var med via msn, det funkar ju det också det som är tråkigt är att man inte kan dela snacks :)  Idag har jag varit hela dagen och tittat på skidskytte. Lekte högre klassens medborgare den här gången och hade läktarbiljett till skillnad från förra gången då jag stod vid spåret. Det var för- och nakdelar med båda platserna. Nu är jag hur trött som helst och har som vanligt inte alls pluggat så mycket som jag borde.. får börja göra som lågstadieeleverna "läsa en kvart om dagen" fast då tror jag att föräldrarna måste skriva under att dom hört barnen läsa en kvart...  Kanske kan Mac vara mitt vittne?

Åsså har jag glömt att man hade så här mycket att göra när man är singel (så har jag äntligen skrivit det i bloggen också)
"Du min ängel, här i livet får man sota för all skit som man har tyckt
Det gör dig matt och arg och nertryckt
i två alldeles för grova skor, din mun ångar av rök
Vi går hem, du kan väl ruttna på en stol i mitt kök
Jag säger KOM

Kom, så ruttnar vi ihop
på alla veta-bättre-typer som ska säga hur man gör
För har man nån gång grävt en grop
åt alla veta-bättre-typer
får man jävlar ligga i och skämmas tills man dör

Det finns ett ord för vad jag lider av, men jag har glömt det nu
Det där att komma på för sent vad man borde sagt, och Du
vet hur det känns, det vet väl jag, jag har kännt dig, jag är van
Jag borde sagt igår, vad jag kom på härom dan
Men nu är allt för sent, nu är det gjort, nu är du dömd
Du blir ett fnask och du är alltid deras fnask, och han är glömd
Men låt dom älta, dividera om vikten i det där
Här får man aldrig göra fel, här får man aldrig göra om
Jag säger KOM" Ur Winnerbäcks Kom

EP

En fullspäckad helg har det varit, men vad kan man annat förvänta sig när vm går av stapeln i stan. I fredags var jag på after work och försökte se och lyssna till invigningen. Det var lite svårt eftersom det var så mycket folk i omplopp i lilla badhusparken.. men när vi trängde oss lite närmare kunde jag identifiera att det var tonerna från sahara hotnights visit to vienna som jag hörde. Det blev nån öl till innan hemgång..
På lördagen bar det av upp mot tävlingarna, det var kallt men kul tycker jag! Även om svenskarna inte direkt topplacerade sig. Själva arrangemanget var ju under all kritik... det som försegick mellan tävlingarna som skulle vara underhållning var följande : ett gäng män i svarta polotröjor som sjöng i stämmor till nån lokalpolitiker och spexade på svenska, några från jocks körde ett bodypumppass(men delade inte ut några stänger till publiken), folkmusik, samt karaoke där alla fick sjunga med låten var "highway to hell" . Man får ju många tankar om vem och hur underhållningen bestämdes antingen genom en brainstorming.. eller så tryckte någon helt enkelt på "random".

På kvällen dinerade jag med storasyster, la vinegrette och lilla S (som jag kallar dom) det var supergod mat som vanligt och gott vin ("årets vin 2007" som inte hette allsvenskan). Det dansades och skummades mjölk ( jag tycker att det är urkul att göra med en sån där maskin). Sedan drog vi vidare till en fest där vi förfasades över Christers framgångar.. Jag och lilla S drog sedan ut på stan och vimlade, det slutade med en varmchoklad på torget innan jag nykter utav vin halkade hem över isen :) En toppenhelg som innehöll alldeles för lite plugg.. har försökt kompensera pyttelite för det idag..

Förvånade?

Nu bloggar jag igen, otroligt va?


Var i Umeå förra helgen, hur trevligt som helst! Det gick lite väl fort bara. Jag och P tittade traditionsenligt på Winnerbäcks livedvd (självklart kommentarspåret), på lördagen blev det fika på schmäck (där de hade ganska arbetsskygg personal). Framåt eftermiddagen blev det tyvärr förlust men partystämningen infann sig ändå framåt kvällen. Kul att träffa alla vännerna igen! Även om det inte blev nån utlovad grötfrukost ;)

Just nu plågas jag mest över smärtor i asset... var på arbetskamratens spinningpass igår, det var hur kul som helst ! Och jag ramlade inte av cykeln som jag gjort vid tidigare spinningtillfällen :)

Känner mig lite uppvarvad,, måste nog tagga ner några snäpp jag pratar ju osammanhängande som det är nu kanske är det spinningen eller så har jag drabbats av nåt annat typ hyperaktivitet?!

Vad passar bättre än ett utdrag av min och Ps låt? Nu när vi bokat biljetter till lasses konsert i augusti också


"Vi är lördagens änglar som virvlar i stan
Vi är dom som du hatar en söndag på dan
Vi är dom som kan skratta åt allt som är svart
vi är dom som har hjärtan av ädel titan

Vi är änglar med blickarna högt i det blå
Vi är dom som förlorar men jublar ändå
Vi är dom som kan skratta åt allt med varann
vi är dom som kan gråta när ingen ser på

Vi är gårdagens kärlek och stora i orden
som vaknar med skräck och panik under borden
Vi är dom som vill ha allt" Ur winnerbäcks " solen i ögonen"