Olika

Har varit vid kusten och västerbottensinland i ett par dagar. Det har varit mycket trevligt om man bortser från vädret alla dagar utom igår. Hann åka till Ume med syster som flyttade ut.. men jag hjälpte inte till alls utan liftade bara så att jag i ösregn kunde träffa Tette och käka med henne. Efter det dök jag upp som en en dränkt katt hos FV som bjöd på glassbåt! Mycket trevligt.  Igår tog jag en walk down memory lane i och med att jag precis som för kanske 15 år sedan åkte till salusand med barndoms-, ungdoms- och vuxenvännen S och S mor (S numera fästman D var också med och han brukade ju av förklarliga skäl inte följa med för 15 år sedan). Det kändes precis som för länge sedan när vi åkte dit: vi parkerade på samma ställe, låg på ungefär samma ställe.

Det som har förändrats är bland annat det där med badandet. När jag var liten så kunde jag doppa mig i ungefär 5 sekunder sen frös jag resten av strand-vistelsen. Fick stå inlindad i handdukar och kläder med blå läppar och skaka medan S och min syster glatt badade och lekte i vattnet. Nu kan jag doppa mig i vattnet utan att frysa ihjäl och skaka. Även om havet inte direkt var tempererat.  För att citera en annan lättfryst vän som hade liknande bandomsminnen "jag önskade mig underhudsfett varje år i julklapp". Kanske har jag äntligen fått det.. allafall lite (jag fryser allafall inte längre när jag badar inomhus i bassänger).

Imorgon bär det av mot Stockholm närmare bestämt Bosön (lidingö) och då blir det 2 veckor lägerliv. Lite besvärligt att packa men det är det värt. Med andra ord blir det bloggtorka i ca 2 veckor.

Och så lite lyrik av charta 77:

"nu ska vi ge oss av sa lilla björnen till sin vän
nu ska vi ut i världen för att söka sanningen
vi ska ge oss av i morrondag att söka panama
för det är våra drömmars mål, och där luktar banan
- - -  -
vet du vad sa, lilla tiger, när jag har dej som en vän
Så är jag inte rädd och jag kan knalla länge än
- - -  - -
men nånstans måste dom tagit fel i valet utav stig
för cirkeln som de gick i ja den blev både stor och vid
och om man går i cirklar så hamnar man just där,
där man en gång startade där man påbörjat sin färd

de hittade sitt hus, de hittade sin å
de hittade sin bro där de en gång börjat gå

det här är panama, det är är våra drömmars land
vi har gått rätt länge men nu har vi kommit fram

och du kanske tycker att de borde stannat kvar
och brukat det de haft och att färden den var nys.

men tänk på vad de missade och alla platser som dom sett
och inte fattat att de ville ha en soffa utav plysch" axplock ur Lilla björn och lilla tiger




Väderkontraster på min semester:





Semestra

Efter att ha svängt mina för tillfället väldigt olurviga ben i fredags så åkte jag, Rudolf och Mac till södra Västerbottens inland för fiske och för att träffa lite familj och släkt.  Jag fick ännu en gång upp en jättestor abborre, och till min stora sorg har vi ingen våg! så vilken vikt jag än säger så är det en uppskattning från min sida och kommer låta som ett fiske-skryt.  Även fast  fiskelyckan var stor så hade jag inte lika stor tur med båtmotorn... det var verkligen årets träningspass att starta den där! Jag hann också med årets första dopp i Mjösjön. Det blev sent i år.... jag har blivit en sån badkruka på äldre dar. Det fanns en tid då vi tävlade om att doppa oss först... då första doppet kunde äga rum i maj. Det är svunna tider.. igår doppade t.o.m. mamma sig före mig! Det går utför.

Ikväll blir det en tur till Ume!  och regnet förföljer mig .. nu öser det ner och såklart är det strålande sol i  Östersund...






Äntligen sol!

Sol ute sol inne sol i hjärta sol i sinne.


Idag kom äntligen solen! Det resulterade i att jag var ute nästan hela dagen. Åkte till TNT  i Ås och tittade på kl. 12 föreställningen när N åt gröt för andra gången i sitt liv :) Sedan gick jag, T och N på utflykt till secret garden där köpte jag en glassbåt. Glassbåtar är underskattade, tror senast jag åt en glassbåt var på nåt kalas i 7års ålder. Men nu ska det bli oftare! jag smakade även på massor av kryddväxter. Kanelbasilika visste jag inte ens att det existerade.

Skulle egentligen köpa 4 pinnar till mitt inredningsprojekt idag, men kom på att man kan få 4 perfekta pinnar av pappa gratis, så jag köpte inga. Har för övrigt blivit helt
beroende av internetshopping.

Det är alldeles för spännande och billigt. Det gynnar en halvt manisk person som jag det. Fast jag har bara köpt en sak än, det var såklart ett fynd. Det var en klocka.

Bilder från den här fantastiska dagen (ak.a. "så här fint är det i jämtland" a.k.a. "titta så nära till sjön, fjällen osv")











Surprise!

Äntligen var pinan över, den hade sin kulmen mellan kl. 10-11 idag men nu kan jag äntligen stolt visa upp mina spiror igen + att jag sprider en svag doft av kokos (det är en lukt som jag egentligen har väldigt svårt för...men men det var det värt). Hann med en lunch med "storasyster" idag också, vi åt indiskt det är så otroligt gott!

Fick också ett överraskningsbesök av världens bästa mormor idag! Det var väldigt oväntat men väldigt kul. Var lite för länge sedan jag träffade henne. Jag tog en sån där jag-vet-vi-tar-kort-på-oss-själva-bild med mormor idag.. behöver jag nämna att hon inte var bekant med fenomenet? Så jag håller mig för skratt på bilden men ser ut som jag leker tuff, medan mormor mest ser förvånad ut (se nedan).  Men jag bjuder på den bilden.. jag vet inte om mormor gör det.. men men hon får väl stämma mig annars... Lekte också fram en mer seriös släktbetonad bild...

Mitt semesterväder fortsätter..regn, regn, regnskurar, uppehåll, mulet, regn, åska, blixtar, och idag t.o.m. hagel!! Haglet gick för övrigt hårt åt en av mina balkongväxter (vuxenpoäng till mig för att jag bryr mig om detta). Det verkar heller inte ha gynnat min smulgubbsplanta...men vad vet jag om växter? Imorgon när jag vaknar så kanske den är full med bär.
Hoppas på bättre väder imorgon, enligt min "mac-väderleksrapport" så ska det bli 19 grader och allafall mest sol..enligt aktuellts väder skulle det allafall vara uppehåll..   men men på lördag så flyr jag inlandet för kusten och hoppas då på bättre väder!



 



vem är du? vem är jag?

Tror inte riktigt att det var mig som Arja tänkte på men men. Jag funderar lite på vem du är som  har tråkigt på jobbet och vill fika på Björkbacka nån dag , vem du än är så är jag på! Angående frågan i rubriken "vem är jag?" så blir jag mer och mer säker på att jag kanske allafall till viss del är Annika Norlin (a.k.a. hello saferide och säkert!) eller att hon är jag eller går in i min hjärna och hämtar inspiration till sina låtar. När hon t.o.m. verkar skriva om det där med min fot-fobi.. .. nästan kusligt.

Igår var en toppendag! Först kunde jag inte läsa en bruksanvisning så jag kände mig osmartast i världen sen var delar av TNT här, dvs ett T och N. Vi fikade och skrattade och vissa sov också en stund. Sedan på väg till en middagsbjudning så började det ösregna så jag tog skydd på stadium och gjorde i princip mitt livs fynd: Ett par joggingskor (vet inte om det är korrekt term.. men ni kanske kan tänka er vilken typ av skor det där). Dom stod på nån form av rea-bord. Jag provade dom och dom passade perfekt. Jag har länge varit ute efter ett par nya och ni skulle sett min min när tjejen i kassan sa: 49 kronor. Jag frågade om hon sa fel.. men icke! Hon sa nåt om lagerrensning och udda storlekar. Udda storlek? jag har ju typ 37. Mitt livs fynd hursomhelst (dom hade kostat runt 1000 kr).  Funderade på att köpa en lott efter den där turen.
Sedan var jag på middag hos J, supertrevligt och hon hade grym utsikt från sitt köksbord.

Lite av ett bevis på det där "vem är jag?-resonemanget" (jag har fet-markerat det om fötterna)  Det känns lite som om jag skulle ha förmågan att skriva låtar så hade jag skrivit den här..

"You look nice alright
and I like the way you nod after everything I say
like it actually means something
to you

And I like your record collection
Townes and Jens with a hint of Rickie Lee
And you’ve cleaned up the bathroom, made a really nice soup
but a bit too much sci-fi in your shelf with DVDs

But there’s some things you need to know about me:
I’m weak right now, so weak right now
I need proof before I dare to open this heart
so I prepared a quiz for you:

Would you freak out if I said I liked you?
Do you walk the line?
Is your IQ higher than your neighbour’s?
And is it very much higher than mine?

Can you sleep when I grind my teeth?
Do you look away if I slob when I eat?
Will you let me be myself?
Can you at all times wear socks?
because I’m still scared of feet

And if I’d fall, would you pick me up?
If I fall, will you pick me up?

Do you talk in the middle of Seinfeld?
Do you read more than two books a month?
Do you get racist or sexist when you’ve had a few?
Is it fine if I make more money than you?

Have you slept with any people I work with?
Is there anyone you’d rather wish I’d be?
Do you still keep pictures of old girlfriends?
Are they prettier than me?

And if I’d fall, would you pick me up?
If I fall, will you pick me up?"  The quiz av hello saferide (Annika Norlin)



Semester

Äntligen är det semester även för mig! Eller officiellt är det ju måndag (imorgon) som är min första semesterdag, men känslan har redan infunnit sig. Min ta-det-lugnt-inget-planerat-ta-dagen-som-den-kommer-semester föll direkt. I lördags morse så vakndade jag kl 07.00 av mig själv.. så typiskt mig att vakna tidigt då man äntlign får sova. Och storstädning och röjning i min soon-to-be "walk in closet".

 Imorse kunde jag som tur var sova lite längre. 

I fredags efter jobbet fika/åt jag och J och lekte straight edge. Det var väldigt trevligt. Renlevnadshelgen fortsatte på lördagen (ett tag i allafall) då besökte jag jamtli med A, T och E. Jag har tro det eller ej årskort på jamtli, men har endast varit där 2 ggr i år (då jag köpte det + igår). På jamtli hade DE (<-- observera stavning) en utställning som hette "dagis -71" det vill säga de hade byggt upp ett dagis från 1971, det var kul (se bild nedan). Efter jamtli där vi  även höll oss undan timmerstockningen och besökte ett hippekollektiv i sann 70-tals anda så var vi skakiga och förvirrade av kaffesug. Vi begav oss hemåt och drack kaffe och åt en sockerbomb (nu var det slut på straight edge-lekandet). Därfter indisk middag! smaskens!

Nu sitter jag i vänstra hörnet i en konstig vinkel på min balkong. Det är nämligen så att jag har eftermiddags/kvällssol på balkongen så vill man sitta i solen nu så får man hålla till godo med hörnet och så sakteliga flytta sig mer centralt vart efter solen flyttar sig.

Smygplaner för den oplanerade semestern:
*Fixa ordning i lägenheten (har redan smygbörjat med att sätta upp en hatthylla snett)
*Dansa
*Umgås
*Åka till kusten

Därefter väldigt planerat en dag med syster här i (republiken) Jämtland innan vi åker på läger.

En bild på ett kalas-bord från ett dagis från -71:





1 dag kvar

Imorgon jobbar jag sista dagen innan semestern...HURRA!!! Behöver verkligen semester nu. Jag har aldrig förut känt mig så här trött och semester-behövande. Nu går allt på halvfart på jobbet, mycket ska sparas till hösten för att folk har semester. Jag gillar inte halvfart.. men pallar inte så mycket högre tempo just nu ändå..

Fick ett hett tips idag om vad man ska säga om man vill bli av med telefonförsäljare:
Ofta handlar deras erbjudanden om att man ska spara eller tjäna pengar då säger man bara så här när försäljarens argument är : Vill du inte spara pengar?  Då säger man "Du förstår pengar är inget problem för mig" (gärna lite överlägset och övertrevligt) detta gör försäljaren i fråga oerhört provocerad eller irriterad och han/hon har efter detta inga argument kvar..  :)

Är för övrigt trött på alla kommentarer/frågor om karlar och om/när/vem/nån/hur. Svaret är nej tack på alla frågorna.

Dagens i-landsproblem: Hade i ett svagt ögonblick köpt en speciell "barista-mjölk" och då går min mjölkskummare sönder! Tycker själv att det är det mesta i-landsproblemet på länge!
Appropå i-landsproblem så  är ben-plågan över på onsdag, ni som umgåtts med mig den senaste veckan vet vad jag talar om. Sjukt att det stör mig så mycket. Jag levde tidigare i tron att jag var frigjord och trygg, men det visade sig vara helt fel.


"Leave me out with the waste
This is not what I'd do
It's the wrong kind of place
To be thinking of you
It's the wrong time
For somebody new
It's a small crime
And I've got no excuse" ur 9 crimes av Damien Rise

Fullt ös=medvetslös

Åh vilken helg!

Det hela började med en heldag på ikea i fredags, och hör & häpna jag handlade inget som inte stod på min lista (utom en present). Inte ens ett storpack värmeljus! Jag är stolt. Men shoppingkontot drog iväg ändå under helgen. Jag blev nämligen upphämtad på ikea av 3 superbrudar! Vi åkte vidare mot ingenstans, eller närmare bestämt Alnön dit vi hittade efter lite skyltningsförvirring (Astrid hade tagit semester). Där dinerade vi och under helgen hann vi med följande (i korta drag):
* Dansturné
*Sundsvalls gatufest där jag och E200 (som är en person) blev kära i Timo Räisänen (eller hon blev mest kär i en basist). Jag kom efter lite eftertanke på att det ändå inte kan bli jag och Timo.. tänk om jag skulle heta Emelia Räisänen.. vilket liv jag skulle få. Då skulle jag få bokstavera både för- och efteramn jämt. Jag hade också nån typ av nästan religiös upplevelse när jag fick äta langos och lyssna på Timo samtidigt.. kan det bli bättre??
*Shopping. Dom hade grym rea i Sundsvall!
*Havsbad
*Äta mackor med bland annat smör på spikarna
*Duscha 2 personer för 5 kr
*Åka bil med 2 helt olika klimatzoner i fram-respektive baksäte.
*Funderat på vad som är jobbigast: komma ihåg många namn (men inte komma ihåg ansikten till namnen) eller komma ihåg  många ansikten (men inte tillhörande namn).

På lördagen kom vi också på den brillianta idén att vi skulle dansa i Hudiksvall igår kväll (söndag). Idén verkade väldigt bra när vi kom på den.. inte lika bra imorse (somnade ca 03.00 och så upp och jobba imorse). Men men helgen var superkul!

Idag skulle jag och "storasyster" dessutom hämta min tvättmaskin (appropå att shoppingkontot dragit iväg så har jag köpt en tvättmaskin också..vuxenpoäng till mig). Vi har länge funderat på det där med att det verkar skrämma vissa personer av det motsatta könet att man klarar sig själv... se tidigare inlägg om t.ex däckbyte. Hur som helst så backar jag fram bilen till utlämningen för tvättmaskinen. Elgiganten-mannen står där med tvättmaskinen och helt plötsligt försvinner han. Medan han är borta hivar vi in tvättmaskinen i Rudolf (min bil alltså). Vips är mannen tillbaka och tittar förvånat på oss och utbrister: "Har ni lyft in den i bilen? Jag gick för att hämta ytterligare en person så vi kunde lyfta in den".  Veklingar säger jag! Så det är våp man ska vara.. det är allafall vad folk förväntar sig.

På gatufestenbilderna ser jag så ful ut.. vet också att E200 har lite sova-i-bilen-bilder på mig som inte är så smickrande..
Det var en superkul helg. Valde på förekommen anledning att istället lägga upp en bild på lite av allt gott vi åt i helgen:




på grund av fint väder

Har ju sen en tid tillbaka varit lite besatt av att surfa på blocket.se.  Jag har funderat lite och kan inte riktigt förstå varför folk fotar sina möbler som dom vill sälja ute på gräsmattan? Känns ju väldigt onaturligt. Och det borde också vara svårare (allafall för mig) att föreställa sig hur möblerna kommer se ut inomhus.. där dom hör hemma. För vem har en soffgrupp och ett par gardiner utomhus på gräsmattan? Kan det vara så att fotografen har tänkt att ljuset utomhus är bättre, så att det kompenserar möblernas malplacering på en gräsmatta. Jag har ingen aning.

Idag är det varmt varmt och soligt och avbokningarnas tid på jobbet. Detta gjorde att jag kastade in handduken vid kl. 16.00 idag och skrev "Gått för dagen p.g.a. fint väder" på min dörr.

I helgen närmare bestämt imorgon bär det av mot Sundsvall och ikea. Sedan lite halvt impulsivt stannar jag i Sundsvall med omnejd tills på söndagen.. ska hinna med lite gatufest med lite trevliga brudar. Det blir inte orginaluppsättningen av girls & flicksen men delar av dem + lite nytillskott. Ska försöka fota lite under helgens bravader så att jag för en gång skull kan lägga upp aktuella bilder här på bloggen.

Längtar för övrigt tills det är lägerdags!!! Kanske föjer lillasyster med den här gången.. Bara för det så lägger jag upp en lägerbild. Det är jag i vägverkströjan (den där oranga pricken) som (försöker att) spela rullstolstennis.. som vanligt med rullstolssporter så har jag sjukt svårt att rulla och samtidigt göra nåt annat. Detta illustreras på bilden.. ni ser ju att jag inte ens är i närheten av att träffa bollen :)