Oreda och inreda

På fredag ska jag åka till ikea! Det är dags för min version av "extreme makeover-home edition" (jag såg alldeles för mycket på tv när jag var sjuk senast). Skillnaden mellan det amerikanska bisarra programmet där människor gråter, älskar varandra några designers och ett tv-bolag samt skriker "move that bus" och mitt lilla inredningsprojekt är ganska många men men.

Jag har stora planer: äntligen ska museum-känslan försvinna! Speciellt i sovrummet.. trots de fula väggarna (att knallgult är fult lärde man ju sig redan på dagis) ska jag nog kunna få ording på det rummet. Vi har laddat upp inför ikea-resan jag och T genom att titta på känna-sig-duktig-programmet lyxfällan samt skrivit inköpslistor. Utan inköpslista kan det nämligen spåra ur totalt på ikea.. man kan komma hem med vad som helst: 5pack smörknivar, bokhyllan Billy,  Bordstabletten Märit, det obligatoriska 100packet värmeljus.. ja u name it! Men nu ska listan följas så inget av ovanstående kommer med hem!

Jag gillar listor jag. Dessutom är jag väldigt bra på att äta jordgubbar.

Ganska ofta kommer ni precis som FV redan gjort : upptäcka att bildern ofta inte har nåt med texten att göra, men kan garantera att jag antingen tagit bilderna själv alternativt var med när dom togs.

Californication:


Tempo

Jag gillar fart, ha fullt upp mycket att göra osv.. men såklart behöver jag också återhämtning, ta det lugnt osv,,  Men nästan alltid när jag ska "ta det lugnt" så "tar jag det lugnt" i max en timme sen slutar det med att jag a)städar maniskt b)tränar maniskt c) både a och b + 10 saker till.

Så blev det i helgen också och förmodigen är det precis det som också kommer inträffa på min semester. Har inte tagit ut så mycket semester nu i sommar, jag ska nämligen spara semester och resa i väg i vår på en lite längre resa! Hurra! Men även om jag inte ska ha så mycket semester så har jag ändå en del oplanerad ledig tid..det har jag nästan aldrig. Varför? För att det inte stämmer med mitt tempo, jag gillar när det händer saker. Jag gillar att vara effektiv. Men nu under 2 veckor i sommar ska jag vara helt oplanerad, ha mycket ledig tid, "ta det lugnt". Jag inser ju själv att det inte kommer bli så,.... har redan börjat planera lite i smyg...

Igår kväll hade jag "storasyster" på middag, mycket trevligt! Firade både att min aptit är tillbaka helt och hållet och att hon är hemma igen. Vi hade många trevliga diskussioner och kom väl bland annat fram till att nån har sagt att det tydligen ska finnas "lock till alla grytor" :)

Detta blev citationstecknens inlägg

Infogar en bild från när jag var på Åland senast:


Fick napp!

I helgen var det midsommarfirande. Firandet var riktigt idylliskt med fin utsikt och trevligt sällskap. Under dagen inglasades altanen, det byggdes grillar och lagades mat. Dagen innehöll även hästridning, sillunch, kubbspel, lekar , en stockholmare ,mera mat och mat igen. Hur trevligt som helst var det allafall.

På midsommardagen styrde jag kosan lite nordväst (uppåt och vänster för er som liksom jag inte alltid tänker så bra i väderstreck) till mina föräldrars sommarstuga. När vi (jag, syster+ systers kille) äntligen tog oss fram till stugan så fick jag provköra mamsens och papsens nya båtmotor och fiska lite. Till min (kanske lite för stora) glädje fick jag upp en jättestor abborre!! Den vägde säkert ett kilo (- 300 gr) . Fick flera abborrar också som vi rökte och åt upp på kvällen, det var såå gott, och som tur är har jag kvar lite rester av den rökta fisken i kylen. Jag gillar verkligen att fiska, så tråkigt att den här otroligt stora sjön som jag ser från mitt fönster (storsjön) är helt död.. har trots ihärdiga försök förra sommaren inte fått ett enda napp i Storsjön. Hann med lite mer båtåkande och lite bärgande av en bil som glidit ner i ett dike i urskogen, jag tillförde inte så överdrivet mycket till bärgningen mer än att knuffa på, slåss med all mygg och fälla lite sarkastiska kommentarer (minns mitt motto "I'm no good with advice, can I interest u in a sarcastic comment?").

bara 3 veckor kvar till semester! Hurra!! Det här med att ha betald semester har jag inte riktigt vant mig vid än.. men det är trevligt helt klart ...och lite overkligt.




Bild från fisketuren.. valde att inte lägga upp bilden då jag höll i den blodiga fisken.. (varken jag eller fisken såg så snygga ut på den bilden). Ska för övrigt bli lite bättre på att lägga upp bilder här på bloggen!

After afterwork

Varit på afterwork med teamkamraterna, hur trevligt som helst. Jag gillar när folk förstår/har samma typ av humor som jag, och det är ju kul att man jobbar med den typen av människor :D

Midsommar närmar sig med stormsteg. Har bestämt mig för att i vanlig ordning fira vid kusten. Och inte helt överraskande så kommer det bli regn, tur att man ska fira hos några som har en inglasad altan och eventuellt en fungerande infravärme. Ska även få äran att träffa systerns kille som jag har kallat diverse smeknamn(har mest själv tyckt att det varit kul) men har lovat att sluta med det när jag äntligen blivit presenterad för karln (detta kommer alltså bli i helgen).

Känns trögt att blogga igen.. jag gillar ju att vara rolig.. känner mig inte så rolig i skrift just nu.. men men håll ut inspirationen kommer nog tillbaka! Tips på blogg-ämnen mottages tacksamt

och vandring i hemavanfjällen planeras för fullt!

Dagens i-landsproblem: Mitt ipod-fodral är kaputt

Fullt fart igen

Har varit lite sargad den här veckan och försöker nog ha det som ursäkt för att jag inte har uppdaterat bloggen på länge. Åkte på matförgiftning i söndags eftermiddag.. Huvvaligen. Valde också att köra bil mellan Husum och Östersund under tiden jag mådde som sämst.. var nog ingen säker förare men men jag tog mig hem med livet i behåll (kändes som någon typ av extremsportsprestation). När jag kom hem mådde jag lite bättre åt 3 skorpor (ja , jag vet att jag är konstig) och gick till sängs. Därefter valde jag att jobba på måndagen, drog iväg till Järpen. När jag kom därifrån kom min kropp på att den inte kunde leva på 3 skorpor..  så jag blev hemma måndag eftermiddag och tisdag. Min fulla aptit är inte riktigt tillbaka, men annars jag mår bra.

Idag på jobbet lyckades jag till och med elda upp lite irriation eller engagemang beroende på vem man frågar.  I helgen får jag storfrämmande av min kusin med familj. Då ska det turistas : Frösözoo, jamtli mm. Har pyntat min balkong lite idag... gillar inte när jag hittar gemensamma nämnare mellan mig själv och en pensionär.. men men hursomhelst har lagt en matta på balkongen dessutom har min tidigare tomma blomlåda (tidigare mycket ältad i bloggen) fyllts + att jag nu har två smulgubbsplantor där  (sa Emelia och parkerade rullatorn).  Det blir intressant att se hur länge denna växtlighet överlever.. vadslagning nån? (har ordnat vattningshjälp när jag är på semester).

Glömde att berätta att jag var i Övik-Husum under helgen. Var mkt trevligt, grillade i huset hos H&M (de där initialerna hade jag inte ens tänkt på) och firade vännen E i dagarna 2. Mamsen firades också. Men själva matförgiftningen tog överhanden som upplevelse räknat...

jaja nog om detta,

dagens i-landsproblem: att inte förstå jämtska så bra

nu är det klippt

Som ni som känner mig vet så är det ett trauma för mig varje gång jag går till frisören.. och igår var inget undantag. Det finns ju bara en frisör som gör mig nöjd, min vän H.  Hursomhelst har jag på senare tid hittat en frisör i denna stad som inte gör mig alltför gråtfärdig. Hon hade dessvärre ingen tid för mig inom den närmsta framtiden, så det blev att prova en ny frisör. Mitt största problem med dessa frisörbesök är att jag inte vet hur jag ska säga för att frisören ska förstå.. hur jag än visar och berättar så tycks dom ha en helt annan idé.  Jag har frågat min tidigare nämnda vän H om stöd och tolkningshjälp.. men inte heller hon har kunnat hjälpa mig med det här.

Den här frisören jag besökte igår  klippte snabbt som attan tills jag befarade det värsta och skrek stopp stopp. Och då säger hon "vill du inte att jag tar  nåt mer på luggen?" och flyttar sig så att jag ser i spegeln. Nej! ropar jag i falsett..  luggen är vi detta laget både ojämn och väldigt kort på vissa ställen (min arbetskamrats kommentar idag "så farligt är det väl inte.. eller vänta det är ju kortare här än här..")  Även fast jag försöker att inte vara så ytlig .. så känns det inte alls som en tröst att det växer ut  i nuläget.  Så det var första, sista och enda chansen för den här frisören.. jag får hitta på ett sätt att slippa detta med frisörbesök ...kanske rastaflätor eller dreads då behöver man väl inte klippa sig så ofta?


"Det gick så sakta, tog sån tid, varenda vecka var ett år
Vi ringde ibland för att fråga hur vi mår
Tills jag sa "Väntar du på nån eller vill du bli min?"
Du sa "Vad svarar man på sånt?", jag sa "Man svarar nog ingenting"

Men lägg armarna runt mig slit ut vad jag har
Gräv i det dunkla med sök inga svar
För jag lovar ingenting, det är det enda jag kan hålla
-----
Så jag väntar, jag väntar
Om tiden vill ifatt" " Ur Winnerbäcks "Om tiden vill ifatt"

snabb uppdatering

Tid tid tid är vad jag behöver, det är så mycket jag vill göra...

Följande har jag inplanerat framöver:
*Plugg...skriva en uppgift + en tenta
*Gå runt frösöberget om några minuter (coming around the mountain lalala)
* Plantera nåt i blomlådan (har lite sådär pensionärsaktigt ordnat vattningshjälp i sommar för min växter som jag fortfarande inte har planterat)
*Semester ca 2 veckor (juli)
*Läger ca 2 veckor(juli-augusti)
*Winnerbäck-konsert (augusti)
*Bli lite brun... ser ju ut som en alvedon på två ben med den här hudfärgen (nakdelen med att vara pollenallergisk+ ha ett inomhus jobb)
*Åka och uppvakta två personer som fyller år (till helgen)
*Tvätta (när tvättid finns, helst igår)
*och såklart mest jobb förstås

Veckans citat som en arbetskamrat kläckte idag:
- Vill du dansa?
- Väldigt gärna! jag ska bara gå och bajsa först

Låg humor, men otroligt kul. Prova gärna detta på en dansbana nära dig :)

Fortfarande dagens i-lands: skavsår.. får halta runt berget

Mot berget!

Hemma

Har hänt så mycket sen sist att jag inte ens hunnit uppdatera bloggen. råkade ju bli sommar i Östersund den här veckan. En dag... i torsdags närmare bestämt så blev jag bjuden på middag på en kompis balkong och när vi hade kommit till efterrätten (som var rabarberpaj ) kom vi på att det var en perfekt kväll att finåka bil a.k.a cruisa. Så vi ringde upp vår vän pärlan (både hon själv, hennes bil och hennes jobb kallas samma sak, praktiskt). Vi polerade armbågarna och gav oss iväg i en Opel -60. Vi åkte runt frösön i helt fantastiskt väder...stannade till på utkiksplatsen och hade photo shoot . Bilder eller den enda bilden som egentligen blev bra från detta ska jag försöka lägga upp senare.
I fredags var det afterwork, med J och S. jag och J gick vidare och drack ett glas rosévin på brunkullan, somrigt var ordet sa Bull. I lördags åkte jag på återträff med kursarna från logopedprogrammet i Stockholm. Det var lite dålig uppslutning, men vi få tappra hade supertrevligt. Vi åt etiopisk mat (ja, dom har mat i Etiopien!!) gick på en skön ryskinspirerad klubb med udda rysk musik och sedan övernattade jag i Uppsala.

Nu är jag hemma igen och längtar efter lite lugn och ro.. men det jag mest funderar på är min blomlåda. Jag har köpt en blomlåda (många vuxenpoäng till mig både för att jag köpt den och för att jag tänker på den) , men kan inte förstå hur jag ska sätta fast den. Jag är helt plötsligt inte alls ett dugg praktiskt lagd, och ingen bruksanvisning skickade de med heller,, bara en massa delar som inte passar ihop. Kan man kanske skicka in till nån typ av renoveringsprogram? Skulle Martin Timell åka ända till Frösön för att montera en blomlåda? (äh det är väl så enkelt så dom skickar hon med det vita läppstiftet) Nej jag är inte alls nöjd med att jag inte klarar det, inte alls...

Dagens i-lands problem: Lite lite skavsår på ena hälen