Okej då

Klädbutik: ... tradera?

Inredningsbutik: butik och butik.. loppis eller ikea

Godis: nej tack, möjligen en enda ferraribil

Stad: Östersund eller Ljubljana eller jag kan inte bestämma mig...

Dryck: Vatten

Musik: Just nu är det Winnerbäck, säkert och hello saferide som gäller...

TV-serie: I ditt ansikte har jag väl sett 2 av 3 gånger. Räknas det som att man följer en serie?

Film: Yrrol

Träning: Träningsvärk är numera mitt konstanta läge...

Bakverk: Räknas tunnbröd?

Kaffe:I princip dagligen, med mjölk

Utmanar: Dig!

Helgens bravader

Jag avslutade arbetsveckan med att nästan svimma av en spinning-cykel... men jag överlevde det hela. På fredagskvällen kände jag mig inte alls dansant, så jag stannade hemma och vilade mig i form. På lördagen hade jag nya krafter och begav mig iväg för att spela rund-badminton (det är bara en tidsfråga innan det blir en OS-gren). Det var en hel del otydligheter kring reglerna (kan det verkligen vara sant att man får använda taket?), men det var väldans kul och jobbigt ändå.... 

På kvällen åt vi surströmming, det var gott även om jag fortfarande inte är någon storätare. Sedan fortsatte kvällen med dansmatta och singstar.. jag var väl mer en amatör än en stjärna. Det är väl som det brukar vara när jag ska sjunga (hellre än bra!). Idag försökte jag plugga, men som vanligt så vaknade jag till ca 45 minuter senare med boken i knäet.
Jag fick också besök av T och lilla N, lilla N showade för fullt som den lilla entertainer som han är.

En sommarbild från i somras då jag kör båt i en moderiktig flytväst (som kanske inte riktigt är just detta årets modell).


the fast and the furious

Det sades bäst i snowroller:  " Som sagt jag har jävligt mycket att göra just nu". Tur att jag är så sjukt snabb i det mesta jag gör. Nu har jag varit på utbildningen i Stockholm i 2 dagar igen, och det är faktiskt en helt fantastiskt intressant och bra kurs.. men trots detta så hinner/orkar/tar jag mig inte tid att läsa allt jag borde..  Det är så synd, men dessvärre får jag inte till nån lästid på arbetstid och inte så mkt som jag borde på fritiden heller. Att jobba heltid är nämligen verkligen hel tid.  Det jag har märkt som jag inte alls gillar är att jag lätt kan bli irriterad när jag är stressad och har det körigt. Jag vet ju (och alla som känner mig vet också) sedan tidigare att jag blir sjukt sur och irriterad när jag inte ätit detta visade sig nu också gälla stress och trötthet.. inte bra. Det som låter pretantiöst och som är ett lite Ernst-aktigt sätt att uttrycka sig är att jag har världens bästa  jobb. Så lite sömn på det här så är allt så där fantastiskt somi Dr Snuggles värld igen...  (typ åka runt på små rosa moln och morsa på kosmoskatten).

Så nu packar jag ihop mig själv och går och lägger mig...

En bild från lördagens tur  i Vålådalen
Mer vandring åt folket!!!


nu schlappna du av

Efter en mycket hektisk vecka så är det äntligen helg.
I veckan har jag fortsatt att disciplinerat träna. Mest tack vare min träningskamrat L. Jag som person är innerst inne väldigt lat. kan jag slippa träna och maska så gör jag det. Träningsvärk är mitt konstanta läge numera.. är ju mest tragiskt att jag är så sjukt otränad men tanken är att det ska vara annorlunda vid jul.

I veckan har jag också hunnit hälsa på i Vigge i ett hus som inte var gult och sett en riktigt fin mc och nästan fikat ihjäl mig. I veckan har jag också föreläst på jobbet. Jag gillar inte att föreläsa .. jag var sjukt nervös. Både för att jag tycker att själva föreläsningsmomentet är jobbigt och för att jag vill att det ska bli bra, riktigt bra. Och på något konstigt sätt troligen för att jag är ett kontrollfreak så var jag fängslande och suverän. Det är jag inte så särskilt ofta.. jag brukar mest vara impulsiv och snabb.
Kanske var det det där konstga microfonheadsetet (tänk "via direkt, kan jag hjälpa till med något?") som man skulle ha på sig som gjorde att jag pratade långsammare så att alla kan hänga med..  jag blev också tipsad om att ha headsetet under håret för att slippa se ut som Björn Borg under hela föreläsningen.

I veckan har jag också: jobbat väldans mycket, tränat, träffat lilla favvo-N, tränat. haft träningsvärk, och toppat veckan med att idag äta oxfilé till lunch och taimat till middag (det är ju inte direkt så att jag väger allt jag äter).


Tillsammans

Konstateranden från någon av systrarna Carlsson efter en veckas sammanboende:

E: "Du gillar högt ljud, jag gillar lågt ljud"

A: "Har du några hörlurar? annars kommer jag bara prata med dig för att du finns"

E:" Varför brer du mackorna där?" (syster har krupit in under en sladd och satt sig vid köksbordet för att göra mackor)
A: "För att det är nära brödrosten, och så kan jag sitta ner"
E: "Sitta ner och göra mackor, som en annan ***************" (censurerat ett ord som inte alls är pk)
A. "Mäh!"

Det fungerar ganska bra ändå tycker jag.. i allafall oftast :)


Home sweet home

Lillasyster bor ju som jag tidigare berättat i Östersund nu...närmare bestämt i min lägenhet. Detta har gjort att det blivit trängre men även medfört vissa positiva effekter:
* Jag gör mig klar snabbare på morgonen (en direkt konsekvens av att syster sover på soffan och jag försöker smyga och kan varken stilla mitt nyhetsbehov genom tv eller radio)
* I brist på tv och radio (och dagstidning)  på morgonen så började jag helt oprovocerat läsa en vetenskaplig artikel till min kurs.. sjukt men bra och sant.

Idag tog jag med tidigare nämnda syster på en guidad tur runt stan och Frösön. Man kan säga att jag sålde in stan och Frösön ganska bra, så nu törs hon inte flytta till Torvalla.

Igår var jag en sväng och tog en öl med J och C (jag tror att hon stavar med C) eller så kan jag för enkelhetens skull kalla henne Saddam Hussein direkt;) Vi hade väldans trevligt trots fredagströtthet .. lite obra var det dock att ett gäng i övre medelåldern som inte hade det bästa ölsinnet valde att sätta sig vid bordet bredvid oss och skrik-skratta och fulprata så man knappt kunde höra vad man själv tänkte. Sedan skulle vi fira med Cava.. men det hade dom inte.. inte ens någon typ av mousserande vin.. så vi fick fira med vanligt vin i stället (jag gav förslaget att vi skulle hälla i lite ramlösa.. men vi valde att inte göra det).

Sedan lyxade jag med taxi hem. Fick åka med en äldre generationens taxichaufför som gav en föreläsning om hur det historiskt sett ut med caféer och fik i Östersund (det var bara diabilderna som fattades). Men han var snäll och stängde av taxametern tidigare (troligen för att jag lyssnade så snällt och ställde smöriga frågor och förfasade mig över dagens ungdom).

Vill också passa på att tacka J för den trevliga komplimangen om mina byxor, tack tack tack!



snygga axlar till jul

Har i helgen vandrat i tre dagar med favorit-kusinen , mamsen och en moster i Hemavan. Vi gör ju det som en sån där årlig grej, fjällvandrar. Jag hade kanske inte laddat på bästa sätt.. jag hade varit första gången på tortyrpasset på tisdagen åkte till Hemavan torsdagkväll och började vandra på fredagen. Tung i benen var ordet sa Bull. Men det ordnade sig och jag kunde hänga på supertränade kusinens tempo om än lite flåsande i uppförsbackarna. För mycket uppför blir det när man går dagsturer. Då måste man ju upp på fjället varje dag = seg och dryg uppförsbacke.  Hunden Tarzan var också  med.. och vid upprepade tillfällen höll jag av någon outgrundlig anledning på att kalla hunden för Staffan. Hade förvisso varit mycket roligare om han hette det :)  ( Eller ännu roligare om riktiga Tarzan hette Staffan.. tänk "Staffan & Jane").

Idag så var jag åter igen på tortyrpasset som är 1 timme och 45 minuter långt. Alla muskler + kondition tränas.. hårt hårt och skoningslöst. Idag blev vi lovade att få snygga axlar till jul. Men det räckr ingalunda för mig och min nyfunna träningsvän L.. nej nej. Vi vill ha mer än så...snygga muskler på hela kroppen vill vi ha om vi fortsätter plåga oss så här.. För det är jobbigt, men roligt och skönt efteråt.

Lillasyster har flytttat till Östersund också...närmare bestämt har hon flyttat in hos mig temporärt och tillfälligt tills vidare :)

  

busy busy busy

Har helt tappat inspiration att blogga har så mkt annat för mig.

Men en kortare sammanfattning om vad som hänt sen sist:
*Ut en sväng på krogen. Kom så här i efterhand på att det är svårt att svara på frågan "Hur var det då?" med annat än "kul", och "mycket folk".
*Migrän
*Teamdag i fjällen med toppenväder och en undernärd Emelia som pinnade på ganska bra ändå.
*Träffat en söt liten W och blev bjuden på middag :)

Till helgen så ska det vandras ännu mera.. I hemavan med släktingar. Har ju allt detta vandrandet till ära köpt mig ett par vandringsbyxor. Kan inte bestämma mig för om jag tycker dom är pinsamma eller om jag är stolt över dem..

Inspirera mig någon till roligare blogg-ämnen..
skulle också vilja få lite hjälp med att piffa till bloggen