åker till kusten

närmare bestämt imorgon. Ska bli trevligt! Har ju inte träffat t.ex. lillasyster på ganska länge. Dessutom kommer nog min kära familj att fira mig med presenter som varken väger något eller tar plats (kanske får jag en påskfjäder eller två).  Ska försöka hinna träffa släkt och vänner samt lägga ner lite tid på studierna (ja jag vet att det låter både snusförnuftigt och nördigt men icke desto mindre nödvändigt) under helgen. För övrigt har jag än en gång drabbats av idétorka när det gäller bloggande.. FV (som inte står för Friska Viljor.. du vet vem du är) hade en idé om att jag skulle blogga om något jag behövde, det utkristalliserade sig till att jag skulle blogga om vad jag behövde mest : en matta eller en karl. Detta har nu löst sig av sig själv... jag har köpt 2 mattor.

Och för att blidka min ganska tröga /knäppa dator på jobbet har jag de få korta stunder jag hunnit vara på mitt kontor idag nynnat på den här låten (det jobbdatorn läs PCn inte vet är att låter egentligen handlar om min älskade sambo mac):

"I love my computer
you make me feel alright
every waking hour
and every lonely night
I love my computer
for all you give to me
predictable errors and no identity
and it's never been quite so easy
I've never been quite so happy
all I need to do is click on you
and we'll be joined
in the most soul-less way
and we'll never
ever ruin each other's day
" I love my computer , Bad religion

Forum

Var på vårforum i Vemdalen ihelgen. Festligheter i tre dagar! Hur trevligt som helst. Ingen skidåkning blev det för att en person (och denna gång var det tro det eller ej inte jag) tappade sin bilnyckel :) Men en hel del solande, korvätande och öldrickande. Afterski, dansande och ätande. Vi snittade väl på ca en liter grädde i maten per dag. Janssons frestelse är verkligen den ideala natt-maten salt, fett och mättande.
På min stora dag var det ballonger, serpentiner , tårta, rysk champange, god middag och trevligt sällskap. På lördagen var det stora luggar, och mååånga öl (enligt lilla S) på after skin.

Dagens i-landsproblem: Trött

Köttbullar köttbullar

Nu går det undan igen.. planeringsdagar med jobbet. Det var såklart bra, men tar på krafterna..  Igår hade vi förlagt planeringsdagen hemma hos en arbetskamrat i teamet och idag var vi halva dagen hemma hos mig. Det var en lite surrealistisk upplevelse hela teamet hemma hos mig :)
Jag hade lite klantigt bestämt att jag skulle vara barnvakt ikväll.. och så fick jag nåt storhetsvansinne att som övertrött göra köttbullar (hemlagade, inte mamma scans) med en 6åring..   Det gick bra efter lite vattenkrig (som jag startade) vid handtvättningen. Det som var tur i oturen var att det här köttbullstillverkandet inte var så genomtänkt från min sida.. så det blev ganska mycket köttbullar, och på slutet var jag och 6åringen båda ganska trötta så köttbullarna blev bara större och större. Men dom blev goda och nu har jag köttbullsmatlådor ända fram till sommaren

En tanke jag fick nu var att det vore roligare att benämna alla i bloggen med deras ålder (som man gör med brottsmisstänkta i media t.ex. nu senast 42-åringen) istället för med bokstäver och smeknamn som jag tidigare gjort.

Vad tror ni om det?

Dagens i-lands: packa inför helgen då jag flyr fältet

Stressa mindre

Det finns inget som stressar mig mer än när någon säger till mig att ta det lugnt/stressa mindre etc.. I helgen hade jag planen att varva ner efter några hektiska veckor + helger. Det blev inte så mycket av det kan jag säga. Exempel: Klockan är nu ca 10.05 och jag har redan skrivit en artikelanalys (till utbildningen jag går inte för nöjes skull), tvättat och langat in lite grejer i förrådet.  Jag har kommit på att jag gillar att ha mycket att göra , det stressar mig mer att ta det lugnt. Uppmärksamhetsstörning säger många. Effektivt säger jag! :)

Igår köpte jag två mattor, äntligen ska lägenheten sluta likna ett museum/lagerlokal och mer närma sig en lite ombonad känsla. Jag hängde dessutom äntligen upp min fina världskarta på väggen efter månader av funderande om hur det skulle gå till. När jag efter mycket om och men och med endast 2 händer (mina egna) hade hängt upp den och precis lutat mig tillbaka i fåtöljen för att beundra mitt verk så.... ramlade den ner. Förstår inte hur detta kunde hända?? Trodde att silvertejp var lösningen på allt, men ack så jag bedrog mig. När det gäller att hänga upp världskarta är jag alltså tillbaka på ruta ett. 

Dagens i-landsproblem: Silvertejp var inte allt jag trodde att det var...

pain in the ass

Har varit på spinning..  Min arbetskamrat ledde passet, hon har så grym musik på sitt pass!!!!! Men jag får så väldigt ont i asset. När jag tänker efter så är det inte så förvånande. En kompis som går under namnet "storasyster" berättade för mig om folk som har lika vassa sittben som jag , om dom ska sitta i rullstol så kan man göra en operation där man (hör & häpna) FILAR NER SITTBENSKNÖLARNA!!!! för att det inte ska skava. Tro om man kan göra nåt liknande i syfte spinning?  :)

I helgen blir det nervarvning och inredningsprojekt del II..  Har haft en väldigt stressig vecka.. och nej avslappning på AP-träffen i måndags rådde inte bot på mina fullbokade dagar.  Det är väldigt kul också därför glömmer man bort att det är mycket, men nu känns det! Så jag rådde bot på det hela med spinning och ett glas vin (P jag tömde Bax in Bogen) Inte spinning och vin i kombination.. då hade jag nog dött (var nära nog ändå och då hade jag vatten i flaskan). men det har skett en utveckling i mitt spinnande. Förut när jag provade spinning så typ svimmade jag 3 gånger och gav upp. Nu sitter jag kvar på cykeln allafall :)


Dagens i-landsproblem: sittben



Självdisciplin

Det höll på att falla direkt detta med att blogga ofta. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva mer än att jag jobbat 07.30-20.30 idag.. förutom ca 30 minuter då jag var och besiktade bilen. Rudolf (bilen) gick såklart igenom hur lätt som helst utan ens en tendens till anmärkning!

På jobbet har jag märkt att jag har en liten armé av försvarare för det här med mitt namn,, att jag heter EMELIA inte Emilia. Det gör mig mycket glad!

Lyssnar mycket på säkert! nu.. hon är ju grym

Den här versen har fastnat idag:

"Gud, när ska jag bli fridlyst
Slå upp i en bok
Hon är en ovanlig art
Så förbjudet att såra
Sätt henne tillbaks där hon stod
Jag har en Elle i min väska
Så att det ska se ut
Som att jag sitter och tar det lugnt bara
Inte går patrull som förut
Elle, när ska det bli inne att vara som jag
Blek och feg och sävlig och lat
Jag har köpt varje nummer Elle sen 96
Men det som fortfarande gäller är
Vacker och lycklig
Och just nu kjol med särskilda veck" Ur Säkerts! Ditt kvarter

Projekt

Appropå gårdagens inlägg.. så har det varit en hektisk dag där jag har haft patienter i ett hela dagen.. journalskrivning får lämnas till ett annat tillfälle (det där känns alltid som en bra idé när man kommer på den, och som en dålig idé när man sen ska skriva de där journalerna..). Dessutom har jag träningsvärk sedan igår.. det är ju tragiskt hur fort man tappar styrka, misstänker att jag inte har några axelmuskler överhuvudtaget. Men men om jag äntligen kan börja gå på tortyrpasset på tisdagar igen ska det nog vara avhjälpt till sommaren. Jag kanske ska satsa på beach 2008 (istället för bitch 2008 som jag tidigare hade planerat).

Som ni kanske har märkt så har jag tänkt blogga ganska ofta en period, som en liten övning i självdisciplin. Vi får se hur länge det håller.

Inredningsprojektet i lägenheten fortsätter. I nuläget känns följande mest angeläget:
* Matta
*Sånadär vita kanter som man kan ha på posters.. jag behöver några som är 140 cm långa (det verkar inte existera)
*Någon som hjälper mig att bära ut den där tvn som är kaputt och står i hörnet och samlar damm (funderar på att leka rockstjärna och slänga ut den genom fönstret).

Dagens i-landsproblem: Träningsvärk

För övrigt: Hörrudu Frank, ibland kan du vara lite provocerande... ;)

fiolsträng & statistik

AP-träff på jobbet alltid likadant... sedan det här med omorganisation kom på tal. Som grädde på moset så fick vi se lite statistik.. över vad vi kostade, hur mycket tid vi la ner per brukare, hur många brukarkontakter per person osv...
Det är ju bara som så att som man lärt sig (medelvärden & stapeldiagram tror jag man börjar prata om i mellanstadiet) så måste man ha samlat värdena på samma sätt för att kunna jämföra dom. Kort sagt: Man kan inte jämföra äpplen & päron.. eller det kan man ju men ja jag hoppas ni fattar. Alla siffror jämfördes mot andra habiliteringar. Skillnaden är följande:

1. Vi gör utredningar!!! Till skillnad från det flesta andra habiliteringar. Utredningar tar mycket mer tid än ett vanligt besök (behandling, samtal etc)
ex. utredning då måste jag förbereda testmaterial och så träffar jag barnet ca 1,5 timme därefter ska jag sammaställa testresultat och dylikt och analysera det, skriva det i journalen, sen ska jag sitta i syntes med mina teamkamrater och efter det blir det eventuellt ett samtal med föräldrarna + absolut en träff med skolan. Om jag har ett behandlingsbesök eller handledning med en skola  kanske jag förbereder mig 10 min och skriver journal i 5 min. = VISS SKILLNAD
2. Vi har längre avstånd
Ex, Det tar ca 2,5 timmar att åka till Sveg...enkel väg

De lustiga var att trots att vi var flest arbetande personer per innevånare så kostade vi typ lika mkt som dom andra habiliteringarna .

Detta gjorde att jag och många andra kände sig provocerade, Vi satt där spända som fiolsträngar och helt plötsligt var ett dags för avslappning. Taskig tajming säger jag.

För övrigt kallades jag Emilia vid upprepade tillfällen under dagen.. det stör mig. Funderar på att instifta en ny expressiv språkstörningsdiagnos F80.666 Emelia-Emilia
Borde kanske maila DSM IV eller ICD-10 (Eller kanske båda) och höra efter hur jag kan få igenom min sak..

Dagens i-landsproblem: Jag stör mig på att jag ibland slarvar och trycker på fel tangenter och sedan inte bemödar mig att läsa igenom det jag har skrivit för att ändra felen.





pv

För inte alltför länge sedan så fick jag efter påtryckningar uppsöka primärvården. Jag hade nämligen fått nån typ av eksem på handen. Det var på väldigt begränsade områden och jag hade aldrig haft det förut.. jag hade haft det i ca 2 månader när jag tillslut sökte hjälp (läs: jag gick dit för att mamma + en hel hop kompisar tyckte jag skulle gå dit). Det som hände på hälsocentralen som det så trevligt heter i denna stad var att jag fick träffa en ssk som kom 10 minuter för sent... (jag hade ju gått från jobbet så jag var inte så väldans sugen på att sitta där halva dagen). Detta utspelar sig:
SSK: Vad tror du att det är?
Jag: jag vet inte, visste jag det hade jag inte kommit hit.
SSK: Tror du att det är en svampinfektion?
Jag sträcker fram handen och tänker surt U TELL ME!! men säger trevligt "jag vet faktiskt inte" hon tittar på det och säger att det inte är en svampinfektion. Sedan händer följande:
SSK: Hur länge har du haft det?
Jag: 2 månader ungefär
SSK: Har du kanske haft blöta vantar på dig?
Jag är nu väldigt sur och försöker tänka ut ett svar , möjlga alternativ:
1) Ja jag har haft blöta vantar varje dag i 2 månader
2) Ja jag har haft blöta vantar ... jag har inte hängt in dom i torkskåpet på DAGIS
3) nej
4) ja eftersom jag är 24 år (snart 25) så söker jag vård för ett eksem som uppkommit efter att ha gått med kosntant blöta vantar natt som dag i 2 månader och kan inte komma på orsaken själv.
Jag väljer svar 3)
Sedan frågar hon åter igen om vad jag tror att det beror på..hon säger att hon inte vet vad det beror på, men att det inte är smittsamt (fråga från mig : Om man nu inte vet vad det är hur kan man då veta att det inte smittar???) . jag säger då att jag kanske kan få prova nån starkare kortison.. då får jag det och så går jag hem.

Problemet just nu är att det har väl blivit något bättre men inte bra.. och spontant känns det inte så lockande att gå tillbaka. Får rådfråga nån läkare på jobbet kanske...

Som man fått höra sen man satt sin fot på utbildningen: Bemötande är viktigt!

Kortkort

Jag och min nyfunna vän M begav oss ut på ett annat uteställe där jag inte varit förut igår. Var en hel del konstigt folk på plats, men det var trevligt ändå.. skrattar man inte med nån kan man ganska vältajmat skratta åt dom så att dom tror att man skrattar med dom.. om ni hängde med (kalla mig falsk)

Jag har liksom inga idéer om vad jag ska blogga om.. känns segt och tråkigt! Kan ni inte skicka förslag på ämnen?
För då kan jag numrera förslagen (förutsatt att dom inte är fler än 20) och så slå min finfina tärning varje dag och på så vis välja ett ämne!

Blev kort inlägg detta .. ska vila mig innan jag ska bada i jobbets bassäng!





I brist på annat...

en vettig uppdatering kommer en annan dag..

1. Vilken svordom använder du mest? inte är det fy bubblan allafall ;)
2. Äger du en iPod? Min bästa vän näst efter Mac
3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på? oftast 06.30..men inte imorgon
4. Hur många resväskor äger du? 2, varav en har varit ute på en egen resa nyligen.
5. Använder du flip-floppar? Ja, men det är lite jobbigt med strumpor i.
 6. Var köper du dina matvaror ifrån? Affären
7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Ta den
8. Vilken var den senaste filmen du såg? Nån Wallander på tv kanske
9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en väninna? Det ena utesluter i nuläget inte alltid det andra.
10.Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? RESOR!
11. Har någon någonsin kallat dig lat? På skämt då hoppas jag ;)
12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? En god bok (som Skalman skulle ha sagt)
13. Vilken CD ligger i din CDspelare just nu? iPod är det som gäller där finns mkt men mest Miss Li, Säkert, Lasse & Flogging Molly just nu
14. Vilken är världens bästa artist just nu? se ovan
15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall vad? I can tell u , but then I have to kill u
16. När var senast någon stötte på dig? Jag säger bara "Slap it!"
17. Vad åt du till middag senast? Bortbjuden på världens godaste Lasange!
18. Använder du huvtröjor? Ja speciellt en knall-orange RG-tröja... not
19. Kan du vissla?Javisst kan jag det *visslar*
20. Vem var den senaste som ringde dig? U, men jag hörde inte så jag hann inte svara
21. Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Griståget?
22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Det utgår jag ifrån.
23. Vilket riktnummer befinner du dig i? 070 :)  (och såklart 063)
24. Tittade du på tecknat när du var liten? Ja fast inte så mycket
25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? 7?
26. Hur många syskon har du? 1
27. Är du blyg inför det motsatta könet? inte direkt.. beror på vem det är
28. Vilken film kan du alla replikerna till? YRROL, Torsk på Tallin,Kommentarspåret på Winnerbäcks liveDVD
29. Äger du några popband t-shirts? Pop & pop... har några bandtröjor t.ex. Randy, Isolation years, Sahara hotnights
30. När flög du senast? I tisdags
31. Hur många stolar står kring ditt köksbord? 4 varav en utan dyna som jag aldrig åtgärdar
32. Läser du för skojs skull? japp oftast (kurslitteratur är inte alltid skoj)
33. Pratar du några andra språk? Engelska, lite ryska sen kan jag säga hårtork på franska
34. Diskar du din egen disk? Ja, vem skulle annars göra det?
35. Har du gråtit offentligt? Inte så att nån såg
36. Har du en stationär dator eller en laptop? MacBook! och en gammal stationär PC som antikvitet i ett hörn
37. Försöker du alltid lära dig nya saker? ja och gamla saker..
38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Nej
39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Nej inte nödvändigtvis
40. Kan du kasta macka? ja givet!
41. Har du någonsin varit på Jamaica? Nope
42. Vad har du med dig in på bion? Nåt salt och nåt drickbart
43. Vem var din favoritlärare och varför? Just nu har jag många bra föreläsare
44. Har du dejtat någon av en annan religion?  ja...en gång
45. Vad har du för väder? Snö & tö
46. Har du en blogg? Ett svar är överflödigt
47. Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Ryska
48. Gillar du att flyga? Ja men jag har konstant dåligt samvete för miljön när jag flyger
49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?För mig:  Kunna förstå min humor & inte gilla katter :)
50. När sov du senast på golvet? Föll ur sängen för ett tag sen, men då vaknade jag ju
51. Vilken är din favorit drink? GT
52. Gillar du din boende-situation? Jo då, lite stort bara..
55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Kanske 6 timmar som ett minimum
56. Är dina dagar fullbokade och stressiga? Ja
57. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Ja i grundskolan, sen blev det ju nåt positivt att prata.
58. Vilken är din favoritfrukt? Annanas
59. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Ingen koll på sånt
60. Hur gammal blir du nästa födelsedag?Halvvägs till 50!
61.Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Ja språkfacist (men jag börjat tappa stinget)
62. Tror du på liv på andra planeter? Jag gjorde det allafall förr då jag var EmAlien
63. Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Reinfeldt
64. Tror du att Gud är man eller kvinna? Nej
65. Vad var det senaste du åt? Efterrätt Pavlova!
66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Beror på personen
 67. Hur valde dina föräldrar ditt namn? Mammas idé har jag hört..
68. Gillar du senap? Ja
69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? "Bruce Willis budskap är enkelt: Yippie-ka-yeah motherfucker!"
70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Jag skulle gärna göra det igen!
71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?  Kom med förslag!
72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nej
73. Tycker du om att krama folk? Ja vissa. Är inte överdrivet fysisk av mig
74. Skulle du säga att du är trendig? Nej
75. Äger du en digitalkamera? Ja, köpte en i Staterna!
76. Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Utseendemässigt: Sara Löfgren (hon med Sveriges taskigaste hållning typ)
77. Stör det dig om någon säger att de ska ringa men inte gör det? Ja, jag gillar ordning och reda
78. Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Skulle tappa min image om jag erkände det
79. Tycker du att du är attraktiv? "Some people play hard to get, I play hard to want"
80. Vad är du allergisk mot? Katter (önskar jag) annars bland annat nötter, mandel & mango
81. Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej
 82. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Martin tror jag det var




Har snott den här av http://ikman.blogg.se

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20

Nu har jag varit sådär dålig på att uppdatera bloggen igen...

Ihelgen var det hur trevligt som helst. P var på besök, hon fick shopping-djävulen i sig så vi var på alla affärer i hela staden. Vi åt såklart flygande Jakob och drack vin ur en icke sinande bax in bog :) Vi var såklart upp i arctura där P slog på stort och bjöd på hjorton/åkebär pannacotta till efterätt (se bild). På lördagskvällen svängde vi våra lurviga och drack en cosmo (utom jag som mer skvimpade ut en cosmo).




I veckan har det varit fullt ös... man kan nog säga att jag är mer dansant än jag någonsin trott även om jag inte står för det officiellt. Igår blev det mat & vin och skräckfilm hos A, T & E. Fick en present av dem också, jag blev superglad. Jag fick en tärning med siffrorna 1,2,3,4,5,6,7,8.9.10,11,12,13,14,15,16.17,18,19,20. Det finns en rad användningsområden för denna... gissa vilket av dessa alternativ som den främst var tänkt att användas till:

a) Spela spel
b)Skriva 20 stycken impulser som jag har på ett papper och därefter slå tärningen för att veta vilken jag ska följa
c)Skriva 20 stycken städ/hushållssysslor som inte behöver göras så ofta och numrera dem 1-20 och så slå om vilken av dem man ska göra just vid detta städtillfälle
d) Något snuskigt som A har kommit på
e)Numrera 20 stycken män i taxeringskalendern och därefter välja vem jag ska ringa upp m.h.a. tärningen.



Det ena alternativet konstigare än det andra... men men andra förslag mottages också tacksamt!
I helgen åker jag till Åland via en after work med ett gäng psykologer imorgon.

Ska bli lite bättre på att skriva framöver..


Dagens i-lands problem: jag har fikavecka på jobbet