Helg i Ume

I fredags var vi fyra personer som styrde kosan mot Umeå med blandade motiv. Jag har haft en hur trevlig helg som helst! Träffat mycket folk. Känner ju starkt att om dom hade mitt drömjobb i Umeå så hade jag gärna bott där.. men nu är det inte så och jag trivs faktiskt väldigt bra i Östersund också. Nu får jag istället åka och hälsa på och ha jättetrevligt! Umeå var sig likt, men mycket mer vårigt än jag minns det :) Fast som jag tidigare har kommit på är det helt osmart att vara pollenallergisk i björkarnas stad.. man ser ju konstant rörd ut.
Hann träffa många kompisar bland annat: luncha med Tette , handla med P, och grilla med P. Hann träffa "The godfather" (obs : nytt smeknamn på person som tidigare omnämnts som E) som hastigast också. P och jag såg också en film som dom gjort till tv-serie.. kanske kan jag skriva "en gammal klassiker"  (ledtråd: katla har en avgörande roll i filmen) hahaha.

Sen träffade jag FV, det grymt trevligt !!  Fick t.o.m. äran att hänga med några LÄKARSTUDENTER (inklusive mr läkarstudent himself FV).. dom kan många svåra ord och hade en del nördiga diskussioner, och tror att logopeder bara jobbar med tal.. men men jag tyckte det var trevligt och så tyckte jag allafall själv att jag hängde med i snacket hyffsat bra :)  Sen gick jag och FV  på TC och där träffade vi min kursare M. Vi räknade matematik, drack öl, och sjöng med i covers (OBS jag kunde inte alls bryggan i en per gessle låt....det skulle vara jättedåligt för min image att kunna det)

Jag valde att inte sova så mycket i helgen utan istället effektivisera min tid i Umeå. Hann hänga med lillasyster en del, och besöka lilla J som var hur söt och snäll som helst (och ett geni också, blir svårt att välja om hon ska bli modell eller geni).

Sedan styrde vi ouppmärksamt och med blandade känslor kosan hemåt på krokiga vägar .. man kan säga att vi tog en annan väg.

"And if you say I'm not OK
We must go
If you say there ain't no way that i could know
If you say i aim too high from down below
Well, say you're not 'cause when i'm gone
You'll be callin' but i won't be at the phone

(Walking in the corner
Picking on my shoulder
Waiting for my time to come)" Ur Lykke Li's " I'm good I'm gone

"efter 22 hallonshots kan alla dansa breakdance"

MNK är ju grymt kul! har du mot förmodan missat denna fantastiska humor så har du många timmars skratt framför dig: http://www.sr.se/cgi-bin/p3/programsidor/index.asp?ProgramID=2399  (lyckades inte få till länken)
Livscoachen & Patrik Larsson rekommenderas varmast!

Själv så tog jag mig i kragen och tränade idag.. hörde inte ens av mig till M som vi hade bestämt.. varför? jo jag förutspådde att jag skulle vara grymt otränad..vilket visade sig vara en sann fjärrskådning.
Till helgen åker jag till Umeå som det verkar, ska bli kul att träffa vännerna (ja T jag är fullt medveten om att jag inte meddelat dig att jag kommer..men jag ringer typ imorgon)
Känns segt med bloggandet nu igen..och jag blev plötsligt lite rastlös och uttråkad.... Så jag tog bort min civila status på facebook.. just for the drama :D
Vad gäller jobbet så vill jag bara hålla på med beteendeanalys grejer hela tiden!! (nästan) är ju sjukt intressant.. jag och kollegan har lite gått i spinn på det här.. har blivit lite shopoholics på amazoon.com också "råkade" beställa 3 böcker i ämnet idag varav endast en är kurslitteratur som jag behöver till kursen. Jag har blivit något av en nörd när det gäller det här..
Det är ofta så för mig.. gör jag nåt så gör jag det helhjärtat och går in i det med 100% och väldigt målinriktat.. är nästan sjukligt. Och kan bli väldigt störd om andra inte gör det om man jobbar tillsammans med något. Det är inte alltid ett så bra personlighetsdrag.. Det är iofs bättre att det är nåt jobbrelaterat än att det är t.ex vetgirig, tetris, alfapet eller dylikt som jag blivit smått besatt av tidigare (jag är verkligen nördig.!!)

Ska skriva ett roligare inlägg nån dag framöver

"...som diskmaskin fast rosa"

Har varit en trevlig, rolig, och otroligt social helg :) Startade med Afterwork i fredags sen på lördagen storfikade (läs: åt) jag på stan med mina glada vänner som var hemma i helgen. Vi skulle därefter försöka hitta den lilla delen som saknas till min diskmaskin (heter tydligen snabbkoppling).. kan ni förstå vilket hån det är att ha en diskmaskin som står och tittar på en som man inte kan använda? Hur som helst så imponerade ju som vanligt min vän "Geisha" (har längtat efter att använda det smeknamnet) med sin träffsäkra kunskap. Så vi blev genast hänvisade till den äldste expediten på clas ohlson... men inte ens han kunde hitta vad vi sökte. Så tillbaka på ruta ett.. ingen diskmaskin. jag investerade istället i ett par nya diskhandskar.(10kr).. helt okönsneutralt köpte jag rosa diskhandskar.. det är inte så likt mig.. men gult är fult!
 Igår kom de dansanta brudarna på besök, som vanligt otroligt trevligt! Sen åkte vi bil samtidigt som vi were "living on the edge"  tur att Astrid följde med ("om 200 meter sväng höger".... "gör om rutt, gör om rutt, GÖR OM RUTT")
Idag hade jag besök av en massa barn och deras föräldrar, det var kul! Jag har tänkt att jag ska bli en sån där tant som kommer mata dom med godis och skämma bort dom när föräldrarna inte ser och säga "vad stor du har blivit" och "jag minns när du var så här liten" sen när dom blir lite större :) Alternativt vara den där coola kompisen till deras mammor! (det verkar ju något häftigare)

sen så har jag inte tränat på ett tag utan istället fokuserat på att andas samt jobbat och vilat mig  i form.. tänkte att det måste ändras snarast:

Misstänker du också att du helt tappat alla muskler på armarna?
Har du också blivit försoffad?
Då är du träningskamraten för mig! Anmäl dig snarast och få lite sarkastiska kommentarer under träningen på köpet!



TV

Emelia Carlsson


Under ca 2 veckor har jag varit mer hemma och mer trött och mer stillasittande än vanligt mest på grund av pollenallergin och bristen på medicin. Nu är detta löst på två sätt: Snöigt och regnigt väder samt medicin som fungerar.  Har varit lite trött ändå de senaste dagarna.. mycket på jobbet, jobbat länge på dagarna osv osv..

Detta har föranlett  en del tv-tittande. Det blev uppenbart för mig att jag inte sett så mycket på tv de senaste tiden.. följer ju inte nån serie alls. Mina reflektioner nu efter en veckas tv-tittande:

* Varför alla dessa äckliga reklamer om vårtmedel, medel mot diverse åkommor i de nedre regionerna? Får det verkligen någon att vilja köpa dem? En fot-fobiker som jag själv får ju snarar uppstötning..  (men då följer ju som tur är nån reklam om nåt preparat som ska hjälpa mot det..)
* Jag bara älskar moralprogram såsom Lyxfällan, & Du är vad du äter . Då känner jag mig så duktig och nöjd med mitt överstrukturerade liv (excelfiler, pärmar med märkta kategorier.. och såklart : TÄRNINGEN! )
*det är mycket skit på tv... det tåls att sägas igen.
* Varför går det så lite film på tv?

Dagens i-lands problem: Dåligt på tv



Det är mycket nu..

framför allt på jobbet. Men jag har bestämt mig för att jag inte tänker bli ubränd, någon ska ju bryta trenden.  För övrigt kommer ju vännerna äntligen hem till denna stad till helgen! nää jag känner att detta blir ett tråkigt inlägg.

Kan ju liva upp det med en gåta som ett barn på jobbet berättade:
-Vad får man om man lägger en oxfilé i vatten?
-Rostbiff!


ska peppa upp mig att skriva ett mer underhållande inlägg under morgondagen

Var lite diskussioner om ifall man skulle ha en "power-song"  vilken man då skulle välja. Jag funderar på om jag kanske skulle välja "Lucky Luke theme song" den får mig vanligtvis på gott humör.. ska genast prova den  för att peppa upp mig själv.

Andra andningen

Här har det blivit kallt igen, sommarvärmen från grillfesten är ett minne blott. Och i min egocentriska värld där allt även vädret  strävar efter att göra min tillvaro besvärlig så tror jag att det blivit kallare dels för att förlänga pollensäsongen (läs: plågan) och dels för att jag i nåt impulsivt försök att verka ha gröna fingrar köpte nån typ av växt som jag planterade på balkongen.. det hade tydligen varit minusgrader i natt. Men som jag sa till denna stackars växt när jag vattnade den i morse :  Det är bara att vänja sig vid ett hårt liv om du ska vara växt hemma hos mig. Och hänvisade den stackars blomman till mina garderobsblommor (som överlevt allt både torka och regnperioder) för stöd och råd.

Bara en dag kvar nu utan att andas, imorgon ska medicinen anlända! Hurra! FVs erbjudande om att förskriva amfetamin till mig  har aldrig verkat så lockande som igår då jag efter en hektisk förmiddag ute i lövsprickningen låg och kippade efter andan på min soffa.  För övrigt FV så har du ibland rätt. + att du har en tröja som det står I love em toomuch på :) 

För övrigt sen sist:

* Skaffat en ny fast gammal och bekväm fåtölj för att fylla ut min giganstiska lägenhet och minska på museum-känslan
*Skypat med mina kära vänner A, T & E, det är ju nästan som att umgås fast man inte kan ta på varandra som en annan kompis sa.
*Var på topp på jobbet idag, allafall på förmiddagen (som tur var kom K till undsättning vid eftermiddagsfikat och gav mig en macka)
* Kommer att äta rester från grillfesten hur länge som helst...
*Har träningsvärk efter att ha släpat däcken upp och ner från förrådet igår.. fast trappan är lång och brant så är det  ju tragiskt


Grillning!

Igår var det grillning här hemma hos mig, med nya och nyare vänner :) Var mycket trevligt, och som vanligt när man grillar så är det viktigt att inte göra andra saker samtidigt. Min köttbit blev väldigt fint grillad (allafall på ena sidan).  Det var så trevligt med hemmafest! Det var länge sedan jag var på hemmafest en helkväll (sist jag var till umeå närmare bestämt). Och hemmafester är ju vad jag gillar bäst! När nu hemmafesten dessutom var just hemma hos mig blev det ju extra trevligt och praktiskt (samlar ytterligare vuxenpoäng). Jag tog det dessutom lugnt igår så jag var pigg idag (sa pensio-Emelia och sprätte med stödstrumpan). 

Jag var så pigg så att jag idag äntligen kunde byta däck på bilen. Jag har ju kört omkring olagligt på mina otroligt slitna och dåliga vinterdäck. Dom var olagliga när det var vinterväglag för att nästan all dubb var borta och så var dom olagliga nu för att man skulle ha bytt till sommardäck för ca en vecka sedan...  Man kunde ju tro att man såhär 2008  som kvinna skulle  kunna byta däck på bilen utan en massa blickar och kommentarer...men icke! och det lustiga är att jag byter inte däck för att göra nåt slags statement utan helt enkelt för att jag är för ekonomisk (läs: snål) för att betala för att nån annan ska göra det..+ att pappa bor för långt bort.
För att citera Mr Linds ex-jobb : "Mamma hänger tvätt och pappa fixar staketet".

och är nån förvånad att Åmselemördaren/Valjakkala/Fouganthine har brutit mot reglerna för sin frigivning och rymt?
Förstår varken finska eller det finska rättsystemet särskilt bra..

Dagens i-lands problem: Rengöra grillen


sol ute

Det är ju det värsta med att vara pollenallergisk: Fint väder! Då jag måste sitta inne och häcka.. och nysa och snora och kippar efter andan. Känner mig lite som dom där barnen i "The others" med Nicole Kidman om ni minns.. dom barnen var allergiska mot solljus och fick vara inomhus med gardiner för förnstret. Så på ett sätt kan man tänka att det är värre för mig: Jag måste ju se det fina vädret genom fönstret hela tiden ... och samtidigt som jag sitter här hör jag mina föräldrars röster från barndomen "gå ut , det är så fint väder då får man inte vara inne"
Jag trodde jag hade ordnat det så att jag skulle kunna leva ett normalt liv trots allergin , jag uppsökte nämligen primärvården igen (trots tidigare motgångar se blogg "pv" från 080414) med positivt resultat. Trevlig kunnig läkare som övertygade mig om att med hans förslag på medicinsk behandling så skulle jag minsann andas normalt och leva normalt den här pollensäsongen. Jag trodde honom. Dessvärre samarbetade inte apoteket.. de hade inte medicinen i lager. Så jag får vänta tills på tisdag. Men jag försöker tänka att andas det har jag ju gjort så ofta ändå....

Ikväll blir det grillpremiär och då trotsar jag pollenallergi och fint väder!

I'm not tense I'm terribly terribly alert

Det är bara att erkänna:
Jag gillar sånadär tv-program som får mig att känna mig duktig & bra:
T.ex "Du är vad du äter" och "lyxfällan"

Idag har det varit fullt ös på jobbet.. och då gör jag ganska ofta konstiga grejer efter jobbet. Idag t.ex. så hämtade jag min bil som har stått olagligt parkerad inne i stan i ca en vecka halvt olagligt ( men jag lade en skriftlig förklaring i framrutanoch fick då ett skriftligt svar tillbaka...otroligt nog ingen böter), när jag hade hämtat bilen valde jag att storhandla.. dumt att göra det på tom mage efter en tuff dag. kom hem med märkliga saker i matkassen såsom skorpor, 2 olika sorters lax , en chokladbit som innehåller nötter (som jag för övrigt är allergisk mot och således inte kan äta upp..vad tänkte jag??måste bokstavligen ha handlat i panik)

Dagens i-lands problem: journalskrivning är tråkigt

Bloggar från bunkern

Är i stockholm nu igen, pluggar ju på 50% utöver mitt heltidsjobb (ja , jag vet att jag ältar detta). När vi är här så bor vi ju på vandrarhem landstingets budget är inte obegränsad och vi vill ju alla dra vårt strå till stacken (!) Rummen är väldigt fina det är bara en grej.. och det är att rummen ligger på nedrekällaplan. Det innebär att rummet inte har några fönster och att det inte finns någon mobilmottagning.... här kan ingen höra mig skrika. Den enda kanalen ut är internet, men jag ser ändå inte hur det ska gå till att jag vaknar mitt i natten och skulle märka att nåt var fel t.ex. översvämning på rummet (tänk de värsta scenerna i Titanic, utan Leo Dicaprio) brand, att jag skulle få en hjärtinfarkt eller liknande. Om man då tänker sig att dörren samtidigt skulle gå i baklås. Vad skulle jag göra då?? Logga in på nätet... skicka ett mail till nån? Logga in på msn? Ändra status på facebook? Skriva ett blogg-inlägg? Vem skulle vara online då? det skulle bara leda till att någon dagen efter insåg att jag satt innebränd/drunknad/död i nåt rum i Stockholm..

Ja ja bäst att inte oroa sig särskilt över det. Kan passa på att beklaga mig över att pollenallergin dessutom slagit till ordentligt, våren här nere är dessutom mycket längre gången här än hemmavid. Dessutom hade den kära stafettläkaren som tydligen var min läkare på hälsocentralen (vårdcentral heter det på alla ställen utom i Östersund) tagit semester så ingen medicin kunde jag få förutom den jag hade kvar sen ifjol. Så jag överdoserar bricanyl så jag får en sån där härligt skakig känsla i kroppen, men kan andas fritt. Nog gnällt, börjar känna mig som en sån där pensionär...  är det det man har att vänta när man fyllt 25? gnälla om sina krämpor.

Dagens i-lands problem: pollenallergi